Brexit påverkar inte Game Of Thrones

Uppdaterad 2016-07-13 | Publicerad 2016-06-26

Fansen kan andas ut. Brexit kommer inte att påverka inspelningen av den populära tv-serien Game Of Thrones meddelar nu skaparna av serien.

Det är inte bara politiker, regeringschefer och ekonomer som oroat sig för vad ett brittiskt utträde ur EU skulle kunna få för konsekvenser. Även fansen till den populära HBO-serien Game Of Thrones har inför brexit-omröstningen skakat tänder. Detta då kanalen tidigare fått bidrag från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att spela in serien, bland annat på Nordirland. Men enligt Sky News har HBO nu meddelat att EU-uttädet inte kommer att påverka inspelningen.

– Vi tror inte att resultatet av EU-folkomröstningen kommer att ge någon väsentlig effekt på produktionen, säger HBO i ett uttalande.

Inte fått stöd senaste säsongerna

Detta då fonden inte har gett något stöd de senaste säsongerna. Tv-serien fortsätter dock att få stöd från Storbritannien, bland annat genom Northern Ireland Screen (NIS) som ger statligt stöd till lokala projekt. Även NIS uppger att d einte är beroende av några EU-medel.

Game Of Thrones är HBO:s mest sedda serie och hade cirka 20 miljoner tittare per episod förra säsongen. Serien är inne på sin sjätte säsong och har enligt Entertainment Weekly en budget på 7 miljoner pund, motsvarande 82 miljoner svenska kronor, per avsnitt.

ANNONS