Sanna Nielsens om sin nya karriär – nu blir hon komiker

avLouise Åström, Filip Joelsson

Gör revy på Oscarsteatern

1 av 3 | Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
Sanna Nielsen.

Hon har stått på melodifestivalens scen som både segrare och programledare, och i sommar har hon burit allsången på sina axlar.

Men i höst byter Sanna Nielsen bana helt för en stund – och blir komiker.

– Teater är något som jag gärna vill göra lite mer utan i framtiden så det var bara välkommet., säger Sanna Nielsen.

I september fyller Oscarsteatern i Stockholm 110 år.

Det ska firas med en revy med en salig blandning skådespelare, samt en och annan artist.

Bland veteranerna syns bland andra Robert Gustafsson och Dan Ekborg. Men där finns även en debutant i revysammanhang.

Sanna Nielsen, i rollen som ”revyprimadonna”.

– Det känns som en härlig utmaning. Jag har inte spelat så mycket teater tidigare och att gå in och spela teater med det här gänget är bara wow. Jag känner att jag redan nu lärt mig hur mycket som helst, säger hon.

De andra skådespelarna fungerar som mentorer för Nielsen just nu, bekräftar hon.
– Robert Gustafsson har ju varit en stor idol till mig enda sedan jag var liten så absolut. Han får gärna vara min mentor om han vill.

Regisseras av Edward af Sillén

Nielsen blev kontaktad av regissören Edward af Sillén när hon var programledare för Melodifestivalen 2015, tillsammans med komikern Robin Paulsson.

Sillén ska ha fattat tycke för några av sketcherna i programmet, och ville genast ha med Nielsen i sin kommande jubileumsrevy.

– Mot slutet tog han ett möte med mig och frågade ifall jag skulle tycka att det var kul. Jag blev absolut förvånad. Jag har aldrig tittat på en revy i hela mitt liv. Jag visste knappt vad det var. Teater är något som jag gärna vill göra lite mer utan i framtiden så det var bara välkommet.

Hektiska tider

Det är bråda dagar för Sanna Nielsen, som sedan ett par veckor repeterar för både Oscarsrevyn och ”Allsång på Skansen” samtidigt.
– Jag är lite förvånad själv att det har gått så smärtfritt att öva ena manuset till allsången och nästa dag gå in i en teater och anta en roll. Men det är roligt att svänga så snabbt. Det blir kontraster.

Under tisdagkvällen vankas säsongsfinal av allsången.

– Det är ju alltid blandade känslor såklart. Vi har ett fantastiskt program med väldigt mycket som händer. Jag ska sjunga lite extra, vilket jag ser fram emot. Det är klart att man känner att 'vi har haft så roligt, är det slut här?'. Men det känns också ganska bra att knyta ihop säcken. Det ska bli härligt att blicka tillbaka på en fantastisk säsong, säger Nielsen.

ARTIKELN HANDLAR OM