Publicerad:
Uppdaterad:

Bengt Magnusson tillbaka som julvärd

Publicerad:
Uppdaterad:

”Är en ganska dålig tittare på julafton”

1 av 2 | Foto: TV4 PLAY
Bengt Magnusson var också förra årets julvärd i TV4.

Bengt Magnusson får nytt förtroende som julvärd i TV4. Men nyhetsankaret ser inte SVT:s dito Sanna Nielsen som en konkurrent.

– Jag garanterar att jag inte kommer att ta ton, säger han.

Bengt Magnusson var julvärd i TV4 även i fjol och blir därmed den första i kanalens, visserligen inte jättelånga, julvärdshistoria att få hedersuppdraget två år i rad.

– Det fick ett gott mottagande och det var folk som hörde av sig. Det är ju positivt, säger han.

Vi kör ju ett bandat julvärdskap så det är mest en fråga om att försöka vara trevlig och julig mellan programmen, komma med någorlunda vettiga påannonser och försöka vara ett sällskap för dem som så önskar.

"Mycket mindre"

Magnusson påpekar dock att det inte är riktigt ”samma storlek” på TV4:s som på SVT:s julvärdskap och känner ingen konkurrens.

– Nej, det vore att förhäva sig. I det här sammanhanget är vi ju ohyggligt mycket mindre. Jag garanterar att det inte kommer att vara 3,4 miljoner som sätter sig och tittar på något av våra program som det är på ”Kalle Anka”.

LÄS OCKSÅ

Julen i TV4 – här är alla guldkorn - TV-koll

Firar hemma

Han har dock en fördel – eftersom TV4:s julvärdskap spelas in ett par dagar före julafton kan Bengt Magnusson fira hemma med familjen.

– Vi kommer att fira på traditionellt sätt med min och hustruns mödrar. Så det är två äldre damer, jag och hustrun och så barn och barnbarn. Det är inga konstigheter.

TT: Ska ni ha på TV4 då?

– Så jag kan hålla koll på mig själv? Nej, i ärlighetens namn så måste jag erkänna att jag är en ganska dålig tittare på julafton. Men någon gång kommer jag att slå på tv:n och låta barnbarnen titta så att de får garva lite.

LÄS OCKSÅ

Julen i TV4 – här är alla guldkorn - TV-koll

TT

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: