Realitystjärnans varning inför midsommar: ”Idioti”

avJakob Meijer

NÖJE

Förre Paradise hotel-vinnaren testade det virala knepet när han skulle öppna vinflaskan.

Det slutade med 23 stygn i handen för Jonathan Hermansson.

Nu varnar han alla midsommarfirare.

– Jag tycker det är idioti, säger realityprofilen till Nöjesbladet.

Det spreds som en löpeld i sociala medier vintern 2014. Klippet när en man med hjälp av endast en sko lyckas öppna en vinflaska.

I veckan uppmärksammades tipset på nytt i ett inslag i Aftonbladet morgon, vilket fick den förre ”Paradise hotel”-vinnaren Jonathan Hermansson, 27, att reagera.

– Jag tycker det är idioti. När folk ser det här innan midsommar kan man tycka: Vilken kul grej, vilket partytrick, att kunna öppna en vinflaska på det sättet, säger Jonathan Hermansson till Nöjesbladet.

Han berättar att han själv försökte sig på tricket förra sommaren när han var i Tylösand. Då slutade det med blodbad.

”Det sprutade blod”

Enligt knepet ska man sätta vinflaskan i en sko med rejäl sula och sedan slå mot en stadig vägg. Det enda Jonathan Hermansson hittade vid tillfället var en lastpall.

– Jag slog mot den platta sidan av den. Jag slog rätt hårt och till slut kom halva korken ut. Då tänkte jag att nu jävlar ska den ut. Så jag slog en gång till och då sprack hela vinflaskan i min hand. Jag trodde att plusådern gick. Jag fick panik. Det sprutade blod.

Jonathan Hermansson fick föras med ambulans till sjukhus där handen syddes med 23 stygn.

– Som tur var klarade jag alla senor och grejer så jag behövde aldrig åka till någon handspecialist. Så det var tur i oturen, för det kunde ha tagit i pulsådern, säger han.

1 av 2 | Foto: TV3
Jonathan Hermansson.

Använde en flipflop

Till skillnad från instruktionerna använde sig inte heller Hermansson av en sko med rejäl sula.

– Jag hade en flipflop, skrattar han.

– Den var så jäkla mjuk så jag slog allt vad jag hade för att få ut den där korken. Men saken är att man kan inte garantera att folk tar en hård sko när de ska göra som i det där klippet. Och det kan ju gå åt helvete ändå. Att de missar skon och slår flaskan i väggen. Men jag hade en flipflop. Och det var så jäkla dumt gjort.

Hur mår du i dag?

– Jag mår toppen i dag. Vi är på väg till Smögen och ska fira midsommar. Men vi har vinflaskor utan vinkork den här gången, så det ska nog vara lugnt.

Så vad är ditt tips till alla midsommarfirare?

– Det första de packar med sig är en vinöppnare. Det kan sluta jävligt illa det där, alltså. Det känns lite korkat, säger Jonathan Hermansson och skrattar.

Tre händelser i TV3 som skapade rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM