”Böda camping”-Pernilla förföljs av stalker

skickar snuskbilder på sig själv

Hon gifte sig i ”Böda camping” i Kanal 5.

Nu har Pernilla Wallette fått en stalker på halsen.

– Det känns jättetråkigt, säger hon.

Han ringer upp till tio gånger om dagen och har totalt skickat nästan 600 sms till Pernilla Wallette, 44, - många av dem med sexuellt innehåll.

– Det kan komma tio sms om dagen med sexuella bilder, säger Pernilla Wallette.

Hon och maken Michael Winton, 47, har varit med i Kanal 5:s realitysåpa ”Böda camping”. Tittarna har bland annat kunnat följa när de spelat in musikvideor för sin popgrupp Wiva. I andra säsong gifte de sig dessutom framför kamerorna.

Förföljelsen började efter att första säsongen hade sänts.

– Efter det tog han kontakt och först var han trevlig, säger Pernilla Wallette.

Det värsta var när han en gång kom hem till Pernilla när hon var ensam med sonen Malte, 5, - där stannade han in i fem timmar.

– Det var hemskt. Och i efterhand tänker jag på en massa scenarion, varför tog jag inte med mig telefonen in på toaletten och ringde någon? Men samtidigt när jag satt där ville jag inte lämna Malte själv med honom, jag ville bara att han skulle vara på gott humör och gå hem, säger hon.

Någon polisanmälan har paret inte orkat göra - men de har varit i kontakt med polisen.

– Polisen har pratat med honom och de vet vem det är och har sagt till honom att sluta. Men det hjälper inte, säger hon.

– Han är ju förmodligen ganska sjuk, något fel är det ju någonstans, säger Michael Winton.

Men trots förföljelsen ångrar paret inte sin medverkan i ”Böda camping” och kan till och med tänka sig att vara med igen om det blir fler säsonger.

– En sån kille inte får stoppa mig, jag tänker göra det jag brinner för i alla fall. Jag har ett liv och det tänker jag leva precis som jag vill, säger Pernilla Wallette.

Michael Winton har dock dubbla känslor.

– Skulle något allvarligt hända så kommer man ju aldrig förlåta sig själv, men om alla tänkte så så skulle ju ingen hamna i offentligt ljus, då skulle alla gå omkring och vara rädda, säger han.

Kanal 5 uppmanar paret att göra en polisanmälan.

– Vårt råd är alltid att polisanmäla, dessutom finns det ju i dag en ny stalkerlag. Det är saker att ta allvarligt på, det signalerar ju också statsmakten, säger Dan Panas, presschef på kanalen.

Publisert: