Klick!

Kates lyxkläder köps av svärfar

Av: 

Mirja Ljunggren

NÖJE

Kate shoppar designerplagg på löpande band för hundratusentals kronor.
Notan betalas av svärfar prins Charles — trots att maken William är god för 100 miljoner.

Sedan bröllopet med prins William i fjol har Kate regerat som Storbritanniens hetaste stilsessa och högar av mode­bloggar synar hennes outfits in i minsta söm. Men det kostar att ligga på topp. Hertiginnans designspäckade ”jobbgarderob” har bara i år kostat över 400 000 kronor, enligt uppgifter flera brittiska tidningar.

Plaggen väljer 30-åringen ut själv.

– Hertiginnan har knappt gjort ett felsteg sen hon gifte sig så varför skulle hon be någon annan att göra det åt henne?, säger en insatt person till Daily mail.

Kate både internetshoppar och gör diskreta besök i olika klädbutiker. Dessutom vintagefyndar hon gärna och återanvänder ofta plagg, som en second hand-kappklänning från Missoni hon burit vid minst två tillfällen hittills i år.

Drottning Elizabeths favorit­designer Stewart Parvin anser dock att Kate borde skippa budgetval­en.

– Hon kan vara på en tillställning och råka­ gå in i nån kvinna som bär exakt samma plagg. Folk vill att den kungliga familjen ska vara lite utom räckhåll, det är en del av magin. Prinsessan Diana bar alltid designerplagg och det kommer med tid­­en att bli normen för Kate också, säger Stewart Parvin.

Andra hyllar Kates lyx och budget-mix.

– Hon bär kläder som en vanlig tjej kan köpa och det är första gången en kunglighet gör det på riktigt, det är strålande, säger Elizabeth Emanuel,­ design­ern bakom prinsessan Dianas brudklänning, till The Telegraph.

Men det är inte Kate själv som tar hand om räkningarna. Enligt­ Daily mail är prins Charles extre­mt förtjust i sin ”älskade svärdott­er” som han sägs kalla henne och har inga problem med att betala det hon bär i samband med officiella tillställningar.

Nog för att hennes make ann­ars skulle ha råd. William får visserligen ”bara” en halv miljon i lön från den brittiska militären för sin insats som helikopterpilot, men hans privata förmögenhet är enorm. På sin 30-årdag nyligen fick prinsen tillgång till över 115 miljoner kronor, ett arv efter hans mamma prinsessan Diana.

Wills tycker att ”romantik är viktigt” för att hålla glöden vid liv och skämmer därför gärna bort sin fru.

– Han är inte smörig, men han gillar att göra romantiska saker, som att köpa med sig presenter hem, säger en källa till US Weekly.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!