Gerard Depardieu till attack mot USA

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:

”De förstörde indianerna och inrättade slaveriet”

1 av 2
Nya polare Gerard Depardieu protesterade mot höga skatter i Frankrike och flydde till Ryssland där Vladimir Putin (till vänster) tog emot med öppna armar. På sistone har Depardieu även blivit kompis med vitryske diktatorn Alexander Lukasjenko.

Han har redan ­protesterat mot höga, franska skatter.

Nu utdelar Gerard Depardieu ett slag mot USA.

– Det är ett folk som konstant förstört andra, säger den 66-årige skådespelaren.

Depardieu bytte 2013 sitt franska medborgarskap mot ett ryskt i protest mot Frankrikes höga skattetryck.

”Slogs mot varandra”

Nu sågar skådespelaren landet där han gjort komedier som ”Gifta på låtsas” (1990), en film om amerikanskt uppehålls­tillstånd.

– De slogs mot varandra, förstörde indianerna. Efter det ­inrättade de slaveriet. Sen var det inbördeskriget, säger han i en radiointervju gjord med ryska journalister i Moskva.

– Sen blev de först med att ­använda atombomben... Nej, jag föredrar att vara ryss. Om européerna slutade lyssna på amerikanerna skulle vi vara mycket lyckligare.

Uttalandet är inte det enda som fått folk att höja på ögonbrynen.

Bryter alla band

Nyligen uppgav Depardieu att han överväger att sälja alla sina tillgångar i Frankrike för att bryta alla band med landet.

I en intervju med fransk press i september uppgav han att han bodde i Italien ”och snart i Vitryssland, med bönderna, för att det är vackert och presidenten (Alexander Lukasjenko) är en fin kille”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN