Avslöjar: ”Zlatan-Frans” klar för Melodifestivalen

Uppdaterad 2015-11-17 | Publicerad 2015-11-16

Även Isa Tengblad och Pernilla Andersson är klara för tävlingen enligt källor

9 år efter Zlatan-låten - nu ska Frans, 16, tävla i Melodifestivalen.

Dessutom kommer Pernilla Andersson och Isa Tengblad återvända till tävlingen.

Han blev ”Zlatan-Frans” med hela svenska folket då han som 7-åring sjöng ”Who's da man”, en hyllningslåt till Zlatan inför fotbolls-VM 2006. Nu kan Nöjesbladet avslöja att Frans Jeppsson-Wall, 16, nästa år återvänder till rampljuset i Melodifestivalen.

Skivbolaget och SVT har gjort allt för att hemlighålla Frans comeback som räknas som en av nästa års stora överraskningar i tävlingen, men enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare har han varit klar för tävlingen sedan tidig höst.

Källor med god insyn i tävlingen bekräftar också fler namn som klara för Melodifestivalen 2016. Efter vårens succédebut med ”Don't stop” kommer Isa Tengblad, 17, att återvända till tävlingen nästa år.

Det är också klart att Pernilla Andersson, 40, ställer upp igen. Hon har tävlat en gång tidigare, 2011, med låten ”Desperados” som blev utslagen i Andra chansen.

Molly Pettersson Hammar erbjuden en plats

Dessutom håller SVT en plats öppen för Molly Pettersson Hammar, 20. Hon föll i våras offer för SVT-fiaskot med röstningsappen och slogs ut ur den första deltävlingen eftersom tv-tittarna inte hade hunnit ladda ner appen och registrera sig förrän hon sjungit klart.

Nu är hon välkommen tillbaka till tävlingen, enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare, men har ännu inte bestämt sig för om hon vill vara med.

Nöjesbladet har tidigare berättat att SVT jobbar för att övertala Molly Sandén om att ställa upp i nästa års tävling.

Under tisdagen håller SVT en presskonferens om Melodifestivalens programledare. Nöjesbladet kunde redan i början av oktober avslöja att Gina Dirawi, 24, blir huvudprogramledare med olika medprogramledare i varje program. Två av dem som kommer flankera henne är Sarah Dawn Finer, 34, och William Spetz, 19, enligt Nöjesbladets källor.

ANNONS