Måste genomgå hjärnkirurgi efter vansinnesolycka

Allman brothers-grundaren lekte med hunden och föll – kritiskt tillstånd för Dickey Betts, 74

avTorbjörn Ek

1 av 2

Allman brothers-grundaren föll och slog i huvudet när han lekte med sin hund.

Nu uppges Dickey Betts, 74, tillstånd vara kritiskt och gitarristen måste genomgå hjärnkirurgi.

– Familjen uppskattar alla era tankar och böner under denna svåra tid, säger hans fru Donna via artistens egen sajt.

Det beskrivs som en ”vansinnesolycka” på Dickey Betts egen sajt.

Allman brothers-grundaren lekte med sin hund på bakgården när han halkade och slog i huvudet. Enligt Dickey Betts sajt slog han upp ett öppet blödande sår i huvudet.

Gitarristen och sångaren skulle ut på turné senare i höst men har fått sövas och vårdas nu på sjukhus i väntan på hjärnkirurgi.

– Familjen uppskattar alla era tankar och böner under denna svåra tid. Dickey är en notorisk slagskämpe och han visar det nu, säger hans fru Donna till sajten.

Opereras på fredag

Enligt Rolling Stone ska Dickey Betts opereras med hjärnkirurgi under fredagen för att lätta på trycket i huvudet.

– För bara några dagar sedan sa Dickey till mig hur mycket han såg fram emot att få stå framför sina fans den första november. Alla inblandade beklagar att vi måste ställa in de showerna. Vänligen be för och tänk på Dickey, säger hans nära vän och manager David Spero till dickeybetts.com.

Allman brothers grundades 1969 med Betts på gitarr och sång. 1974 släppte Dickey Betts sitt första soloalbum ”Highway call” och Allman brothers släppte sitt sista album med originalsättning 1975, flera av medlemmarna bildade egna band, men återförenade Allman brothers igen i slutet av 70-talet.

Invald i Rock and roll hall of fame

Sedan dess har Betts och bandet återförenats flera gånger och Allman brothers har bara släppt ett studioalbum där Betts inte medverkade, det senaste från 2003.

Dickey Betts valdes in i Rock and roll hall of fame 1995 som del av Allman brothers, men sedan 2000-talets början har han fokuserat på det egna bandet Dickey Betts band.

Efter tre års uppehåll turnerade han med dem igen i somras, men fick ställa in resten av turnén efter att ha drabbats av en stroke i augusti. Han skulle ha återvänt till scenen i november, men de spelningarna har nu skjutits på framtiden.

På Allman brothers officiella twitterkonto uppmanar bandet fansen att be för den förra medlemmen:

”Snälla be för broder Dickey. Dickey Betts tillstånd kritiskt efter olycka i sitt hem”.

ARTIKELN HANDLAR OM