Will Smith vill bli president i USA

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Stjärnan siktar mot Vita Huset

Yes, I can Will Smith greppar mikrofonen vid fredsprisutdelningen i Oslo i december. Bredvid sig står hustrun Jada Pinkett Smith.
Foto: ap
Yes, I can Will Smith greppar mikrofonen vid fredsprisutdelningen i Oslo i december. Bredvid sig står hustrun Jada Pinkett Smith.

Han har skämtat om att spela Barack Obama.

Nu drömmer Will Smith om att själv bli president.

– Han skojar inte, säger stjärnans hustru Jada Pinkett Smith.

Foto: Universal International Pictures
Ronald Reagan matar en schimpans i filmen ”Bedtime for Bonzo” från 1951. Skådespelaren var president i USA 1981–1989. Reagan dog 2004, 93 år gammal.

Ronald Reagan gjorde det.

Arnold Schwarzenegger också.

Nu är Will Smith, 41, näste Hollywoodstjärna som vill byta filmkarriären mot en promenad i maktens korridorer. Och ”Men in Black”-stjärnan siktar högt.

Hustrun Jada Pinkett Smith, 38, har avslöjat att skådespelaren har seriösa planer på att satsa på politiken. Drömmen är att efterträda USA:s president Barack Obama.

– Will funderar på att göra karriär inom politiken. Han har sagt att han kan se sig själv som president i USA. Och han skojade inte utan var allvarlig när han sa det, säger Jada Pinkett Smith till tyska magasinet Bunte skriver BANG Showbiz.

Inget för Jada

Hon själv är engagerad inom politiken och vill bland annat reformera utbildningssystemet i USA.

Men hon har svårt att se sig som landets första dam.

– Det är inget för mig.

Will Smith har sagt i en intervju med brittiska The Telegraph att han kunde tänka sig att spela Barack Obama vid en eventuell film om presidenten.

– Om jag blir beordrad av överbefälhavaren att spela huvudrollen i en film om honom, så kommer jag att göra min plikt som amerikan, skämtade skådespelaren då.

”Vill göra avtryck”

I samma intervju berättade stjärnan att han inte hade någon större längtan att flytta in i Vita Huset på riktigt.

Det verkar ha ändrats nu.

– Will och jag vill sätta våra avtryck på den här planeten – och med det menar jag viktigare avtryck än bara filmer, säger Jada Pinkett Smith.

Will Smith slog igenom i tv-serien ”Fresh Prince i Bel Air” och är mest känd för sina roller i succéer som ”Independence day” och ”Men in black”-filmerna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN