Bo Kaspers Orkester

Bosse Sundström: ”Kollrig och nyhånglad”

Ikväll intar Bo Kaspers Orkester ”Allsång på Skansen” – och får egen timme på scenen

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Först ”Allsångsscenen är din” – sen arenaturné över Sverige.

Men Bo Kaspers Orkester har ett problem inför kommande plattan: Bo Sundström är nykär.

– Nu är jag kollrig och nyhånglad och så ska man in och skriva lite så där vemodiga skandinaviska texter så vi får se vad det blir, säger han och skrattar.

Ikväll gästar de ”Allsång på Skansen” och tar också över Sollidenscenen för en egen timmes direktsänd konsert efter att Sanna Nielsen tackat för sig.

Nöjesbladet träffar Bo Kaspers Orkester under en repetition inför kvällens direktsändning.

Till ”Allsångsscenen är din” har de bjudit in några ganska oväntade namn som gästartister, bland andra Danny Saucedo, 32, Sabina Ddumba, 24, och Linda Pira, 32.

– Det är lite roligt att vi har gäster vars livslängd understiger våran karriärlängd, det är härligt, säger pianisten Mats Schubert, 53, och skrattar.

SVT tipsade om oväntade gäster

Hur valde ni gästartisterna?

– Det är lite roligt för här har SVT kommit med förslag också. Det hade varit lätt för oss att höra med gamla kompisar som Titiyo, vilket vi gjorde också och Lisa Nilsson och du vet, men de sa ”tänk så här i stället” så att vi blir lite överraskade också, säger sångaren Bo Sundström, 56.

”Allsångsscenen är din” blir också ett startskott för höstens turné. Bo Kaspers Orkester tar med sig krogshowen ”Allt ljus på oss” som de tidigare gjort på Rondo i Göteborg och Cirkus i Stockholm och gästar stora arenor från norr till söder.

Turné – och (kanske) ny platta

– Eftersom vi har varit duktiga på att turnera ända sedan början av 90-talet så känns det jäkligt kul att ta även det här till Pontushallen i Luleå, så att de som inte haft möjlighet att åka ner och se oss kan få chansen. Det blir ett slags resande teatersällskap som man tar ut i landet vilket jag tycker kulturpolitiskt sätt är bra, säger Bo Sundström.

Kan vi räkna med att det kommer en ny platta snart också?

– Nej, säger Bo Sundström och resten av bandet skrattar.

– Jo, det gör det, försöker basisten Michael Malmgren, 56, flika in.

– Men man kan inte räkna med det, fortsätter Bo Sundström.

Men man kan hoppas på det?

– Man kan hoppas på det för låtarna ska skrivas, de ska spelas in och det ska bli bra, då blir det en platta. Det är det som är lite spännande med att skriva musik, inte förrän det är skrivet, inspelat och låter bra så blir det nånting.

”Gräva i nån gammal oförrätt”

Bo Sundström skilde sig från journalisten Lena Sundström för två år sen. Men sedan i december har han en ny kärlek vid sin sida, flickvännen Kristina Flemming.

Men Bosse är inte du lite nykär också, kommer det påverka hur musiken låter?

– Nu är vi inne på nåt, för jag har ju kunnat leva på nån slags liten grej ett tag. Och nu är jag kollrig och nyhånglad och så ska man in och skriva lite så där vemodiga skandinaviska texter så vi får se vad det blir, men jag kommer nog kunna gräva i nån jädra gammal oförrätt nånstans, säger han och skrattar.

”Allsångsscenen är din” sänds på SVT1 tisdag 21.00.

ANNONS

Uppdatera kontorsgarderoben! Hos Åhléns hittar du det senaste modet från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Gå till butiken

RockbjörnenRockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Tommy Körberg: ”Tim skulle inte ha varit på scenen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bo Kaspers Orkester

Bo Sundström

Allsång på Skansen

Lena ten Hoopen, f.d. Sundström