Efter dödsfallet i Storbritannien – så agerar TV4 med ”Love Island Sverige”

Publicerad 2018-08-19

Brittiska ”Love Island” fick massiv kritik efter att en tidigare deltagare tagit sitt liv.

TV4 berättar nu hur de stöttar sina deltagare inför den svenska versionen, som startar söndag kväll.

”I Love Island Sverige är våra deltagare det viktigaste vi har”, skriver exekutiv producent Lotta Andersson.

Det var i juni som Sophie Gradon, känd från den brittiska kärlekssåpan ”Love island” 2016, hittades död. Det fastställes senare att hon tagit sitt liv.

Reailtykollegan Malin Andersson, som deltog i samma säsong som Gradon, riktade efter dödsfallet skarp kritik mot programmet. Hon ansåg att deltagarna inte erbjuds tillräckligt med stöd efter inspelningen.

– Vi gick in där utan att veta hur det skulle vara att komma ut efteråt. Jag och Sophie är väldigt lika varandra och vi befann oss inte på ett särskilt bra ställe året efter programmet, sa Malin Andersson till The Mirror.

Hon poängterade att kritiken inte bara gällde ”Love Island”, utan att flera realityserier bör se över hur man förbereder deltagarna på kändisskapets olika sidor och hur man följer upp efter programmets slut.

Kanalen ITV ska senare ha agerat genom att börja ringa runt till gamla deltagarna för att göra hälsokontroller

Så stöttar TV4 de medverkande

Inför premiären av ”Love Island Sverige” berättar nu TV4 hur de gör för att stötta deltagarna.

”I Love Island Sverige är våra deltagare det viktigaste vi har och produktionen följer sedan tidigare inarbetade rutiner för att säkerställa att alla är rustade inför sina Love Island-äventyr”, skriver Lotta Andersson, exekutiv producent, i ett mejl till Nöjesbladet.

Hon säger att deltagarna har stöd både före, under och efter programmet.

”Innan deltagarna går in i programmet träffar de vår psykolog och i samband med att de lämnar villan så erbjuds de uppföljande samtal för att försäkra att personen i fråga mår bra efter sin medverkan. Vi har dessutom ett stort och erfaret produktionsteam på plats som ser till att deltagarna har det bra under sin tid i villan”.

”Love Island Sverige” har premiär söndag 19 augusti klockan 19:00 i Sjuan och på TV4 Play.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln