Asia Argento erkänner sex med minderårig – men nekar till brott

Publicerad 2018-08-23

Tidigare i veckan anklagades Asia Argento för sexuella övergrepp av minderårig, anklagelser hon nekar till.

Nyhetssajten TMZ har efter det publicerat en bild där de båda syns ligga i en säng tillsammans, och i en sms-konversation med en vän kommentar nu stjärnan händelsen.

”Jag hade sex med honom och det kändes konstigt, jag visste inte att han var minderåring före det här brevet där han krävde pengar”, skriver hon.

Asia Argento anklagas för sexuella övergrepp av skådespelaren Jimmy Bennet. Bennet, som var 17 år vid tillfället då övergreppet ska ha ägt rum, hävdar att stjärnan ska ha utnyttjat honom på ett hotellrum i Kalifornien år 2013. Enligt Bennet har hon bjudit honom på alkohol, utfört oralsex och sedan genomfört ett fullbordat samlag.

Asia erkänner i ett sms till en vän att de båda hade sex, men att Bennet var den av de båda som var pådrivande och att inga övergrepp skett. Hon säger vidare att Bennet skickat utmanande bilder till henne i flera år efter händelsen.

Asia skriver vidare till sin vän att hon inte visste att han var minderårig innan han skickade ett brev till stjärnan där han bad om pengar för att inte avslöja vad som hade hänt.

”Jag hade sex med honom och det kändes konstigt, jag visste inte att han var minderåring före det här brevet där han krävde pengar”, skriver hon.

Betalade pengar till Bennet

Det är sedan tidigare bevisat att Argento, som då var tillsammans med kändiskocken Anthony Bourdain, ska ha fått stjärnkocken att betala Bennet nästan fyra miljoner kronor för att han inte skulle ta fallet vidare till rätten.

Argento och Bennet träffades första gången 2003 då de spelade in filmen ”Hjärtat är bedrägligast av allt”, och höll sedan kontakten och träffades igen 2013.

Skådespelerskan var en av de som första anklagade Harvey Weinstein för sexuella övergrepp och våldtäkt, och blev en av förgrundsfigurerna i #Metoo-rörelsen i USA.

Polisen i Kalifornien försöker nu få kontakt med Bennet för att få mer information om händelsen och se om ett brott har begåtts. Argento har ännu inte valt att kommentera meddelandet mellan henne och vännen där hon erkänner att de båda hade sex.

ANNONS