Brangelina kan bli bidragstagare

NÖJE

Har rätt till över 15 000 kronor i månaden

Foto: Brad Pitt och Angelina Jolie fick 90 miljoner för bilderna på tvillingarna – en summa de planerar att skänka till välgörenhet. Kanske går barnbidraget på 15 000 dit också?

De är skådespelare med feta löner. Ändå kan Brad Pitt och Angelina Jolie hämta ut drygt 15 000 kronor i månaden i bidrag, uppger people.com.

Foto: Brad Pitt, Zahara och Shiloh på väg in på sjukhuset där Angelina Jolie födde tvillingarna Knox och Vivienne.

Om det skulle vara kärvt för Brad Pitt och Angelina Jolie att få ihop cash till blöjor i slutet på månaden så kan de alltid vända sig till franska staten. Enligt den har Brangelina rätt att hämta ut en check på dryga 15 500 kronor för sina sex barn.

Bidragstagare

Innan Angelina Jolie födde tvillingarna Knox och Vivienne flyttade familjen till Chateau Miraval i södra Frankrike. Brad Pitt har registrerat familjen i den närliggande staden Brignoles stadshus och då har de rätt till ekonomiskt understöd för småttingarna. Bland de möjliga utbetalningarna finns en ”nanny payment” på cirka 5800 kronor i månaden och ett bidrag till de adopterade barnen på drygt 3000 kronor vardera.

– Vi diskuterar inte enskidla bidragstagare, men vi kan bekräfta att alla familjer här med små barn har rätt till vissa förmåner, säger en taleskvinna för Brignoles råd enligt people.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!