Prinsessan Madeleine

En grandios tjuvstart på bröllopsyran

NÖJE

Kunligheter och stjärnor flockades på brudparets stora fest på Grand Hôtel

Här laddar prinsessan Madeleine och Chris O’Neill inför dagens bröllop – med kändisfest på Grand Hôtel.

– Vi ser självklart fram mot bröllopet, säger kronprinsessan Victoria till Aftonbladet.

Live 1 - De senaste nyheterna på Aftonbladet.se - Sveriges nyhetsportal

Som traditionen bjuder är det fest i dagarna tre vid kungligt bröllop. I går bjöds det på välkomstfest på Grand Hôtel för bröllopsgästerna.

Vid 19-tiden började gästerna glida in genom hotell­entrén uppklädda till tänderna.

Iklädda vackra hattar, små pälsar och fantastiska sidentyger tog flera av prinsessparets vänner en första drink i Cadierbaren innan de begav sig vidare genom hotellet mot Vinterträdgården.

Bland gästerna syntes medlemmar ur kungafamiljen, släktingar till Chris O’Neill, vänner till prinsessan Madeleine och en hel del andra kända ansikten. Jesper Parnevik sågs anlända till hotellet med hustrun Mia, samtidigt som Madeleine och Chris vinkade till allmänheten från Grands terrass.

Roxette-sångaren Marie Fredriksson sågs också vimla på kalaset bland de andra celebra gästerna som festade tills kvällen blev till natt inne i festlokalen Vinterträdgården.

”Väldigt fin”

Kungens syster Christina Magnusson hälsade att det varit en fantastisk kväll när hon lämnade Grand strax innan 00.30.

– Helheten har varit väldigt fin. Men det här är bara början. I morgon är den stora dagen. Och jag ser verkligen fram emot den, säger hon till Aftonbladet.

Efter midnatt började även flera andra gäster att lämna festligheterna. Bland annat sågs danska prinsessan Marie-Chantal lämna festen tillsammans med sin make, den grekiske kronprinsen Pavlos.

En sista drink

Många valde dock att fortsätta i hotellbaren.

Klockan halv ett på fredagsnatten träffar Aftonbladet Charlene av Monaco. Hon hade satt sig i en soffa Cadierbaren tillsammans med en väninna och en livvakt.

– Det är andra gången jag är i Sverige. Det är fantastiskt här, säger Charlene av Monaco.

Hon säger också att festen då i princip var över och att hon tagit sig ned till hotellbaren för en sista drink.

– Vi har ätit en god middag för att fira prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. Men det stora festen kommer att vara på lördag, säger Charlene.

Laddat på gym

Strax innan 02 i natt kom prinsessans blivande make ner till lobbyn med flugan uppknäppt runt halsen.

– Roligare än så här blir det inte, säger en festdel­tagare när hon lämnar hotellet.

Förberedelserna inför gårdagens festligheter började redan tidigt på morgonen. Prinsessan Madeleine ska ha laddat upp med ett pass på gymmet och under dagen genomfördes också repetitioner på Slottet inför dagens stora vigsel, på genrepet syntes bland andra kungafamiljen och artisten Peter Jöback.

Men miljardärer, jetsettare och kungligheter minglade runt inne på Grand Hôtel under hela dagen. De rörde sig ledigt och åt samt drack i Cadierbaren i hotellet.

Åt på Dahlgrens

Vid lunchtid i går satt Chris O’Neills nära vänner och åt lunch på Mathias Dahlgrens stjärnkrog Matsalen inne på Grand Hôtel.

Då började också de första kungligheterna att dyka upp. Prinsessan Stéphanie av Monaco hörde till de första. Hon var på glatt humör och vinkade till åskådarna som började samlas utanför hotellet.

Strax därefter anlände norska prinsessan Märtha Louise och Ari Behn.

– Ari Behn verkade vara på väldigt gott humör. Han tänkte gå fram till reportrarna för att snacka men hejdade sig i sista sekund. Han pekade, vinkade, skrattade och verkade väldigt avslappnad, säger Aftonbladets fotograf Gustav Mårtensson som stod vid ingången till hotellet.

Mette-Marit hemma

Kronprins Haakon av Norge anlände under

eftermiddagen utan sin Mette-Marit. Enligt källor till Aftonbladet ska Mette-Marit komma till Stockholm först i dag under dagen.

En av gästerna var designern Valentino Garavani som var där av speciell anledning.

Garavani är nämligen den som designat prinsessan Madeleines brudklänning.

– Jo, så är det. Det är bekräftat att det är han, säger Bertil Ternert.

Så småningom dök stylingteam och frisörer upp för att piffa till gästerna inför kvällens fest. På plats fanns bland annat ett helt team från Björn Axén samt svenska kläddesignern Pär Engsheden bärande på långa klänningar. En designer som bland annat har skapat flera av kronprinsessan Victorias klänningar.

Vid 02.20-tiden lämnade prinsessan Madeleine festen på Grand tillsammans med sin syster, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Prinsessan Madeleine

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop