Benjamin hoppfull trots oddstappet

avMikaela Somnell

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Andres Putting / EBU
Benjamin repeterade för första gången inför ESC under onsdagen. Arkivbild.

Benjamin Ingrosso är på plats i Lissabon och repar för fullt inför Eurovision.

Han har legat som sjua på Oddscheckers tipslista men halkade ner till nummer åtta efter onsdagens repetition.

Men Benjamin är vid gott mod.

– Jag måste göra mitt bästa varje gång oavsett vad oddsen säger.

Benjamin Ingrosso, 20, laddar för sitt första Eurovision någonsin. I tisdags landade han i Lissabon och nu är det fullt fokus på att få koreografi, framträdande och sång att sitta som en smäck inför tävlingen.

Han har sedan Mello-vinsten rest runt i Europa och marknadsfört sitt ESC-nummer och har legat som sjua på Oddscheckers lista över favorttippade vinnare. Men efter första repetitionen, som ägde rum idag, har han halkat ner till nummer åtta.

– Okej. Det är väl okej, jag får väl bara göra mitt bästa på varje rep. Så får vi se. Jag hoppas att Sverige kommer vara stolt över mig och mitt nummer oavsett, säger Benjamin när Nöjesbladet når honom på telefon.

Är optimistisk

Benjamin berättar att han känner sig optimistisk och att han försöker att inte låta sig påverkas av yttre faktorer.

– Jag måste fokusera på att göra mitt bästa och då kan jag inte låta sådant här påverka mig. Jag måste göra mitt bästa varje gång oavsett vad oddsen säger.

Förra veckan anklagades Benjamin för att ha hånat sina motståndare i en Youtube-video vilket ledde till negativa kommentarer i sociala medier. Något han ångrar och försöker att inte beröras av.

– Det är lite tråkigt. Det var en ”reaction video” jag hade och reagerade på varje låt i tio sekunder. Det var aldrig min mening att vara taskig. Det kom ut väldigt fel, det skulle vara lite roligt.

Nya scenkläder

Benjamin berättar också att hans nummer i tävlingen i stort sätt kommer vara likadant som på Melodifestivalen men att det blir nya kläder:

– De kommer bli lite som vi hade fast en uppgradering. Det är ett samarbete som jag och min stylist har tillsammans med H&M. Det känns jättestarkt, det är verkligen proffs vi arbetar med, känns jättekul att arbeta med Sverige på det sättet. Jag hoppas att jag kommer ha dem i delfinalen.

Benjamin säger att han är nervös men att han mest har positiva känslor inför tävlingarna.

– Det är bra. Jag är lite nervös men bara på ett positivt sätt. Det är pirriga ”vibes” liksom.

Vad behöver du jobba på?

– Det är småsaker, allt från små rörelser till att lysa med ögonen, mer performance, att man verkligen har kul. Allt möjligt egentligen.

”Pratar med allt och alla”

Karin Gunnarsson, svenska delegationschefen i Lissabon, är mycket positiv inför Benjamins tävlan.

– Han är så begåvad och supertrevlig. Han är fantastisk med folk och han är en glad kille som gärna pratar med allt och alla och länge. Jag tänker att vi får hålla honom tillbaka lite så han inte tröttar ut sig socialt, så han har energi kvar när det gäller.

Så har det gått för Sverige i Eurovision 00:40
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM