Kissie byter namn – det här ska hon heta

Därför byter Alexandra Nilsson efternamn

Bloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson avslöjar nu att hon byter efternamn.

Hon tycker att Nilsson är alldeles för vanligt – och väljer mammans polska efternamn i stället.

– Om jag döper mig till ett sådant efternamn då kommer alla veta vem jag är, säger hon i podcasten ”Recensörerna”.

Alexandra ”Kissie” Nilsson.
Alexandra ”Kissie” Nilsson.

Influencern Alexandra Nilsson, 27, blev känd som ”Kissie” när hon i 16-årsåldern började blogga.

Hon gjorde en kometkarriär och efter några år var hennes blogg en av landets största med över 1 miljon besökare i veckan.

Nu avslöjar Alexandra Nilsson i en podcast att hon är trött på sitt allt för vanliga efternamn och att hon planerar att byta.

– Nilsson är skittråkigt, kan vara vem som helst. När man säger Alexandra Nilsson, man vet ju inte vem det är, säger hon i ”Recensörerna”.

I podden berättar hon att hon tänker byta efternamn från Nilsson till Petroniak, vilket är hennes mammas tidigare efternamn, som hon hade då hon flyttade till Sverige från Polen.

– Jag tänkte ”satan så coolt”. Om jag döper mig till ett sådant efternamn då kommer alla veta vem jag är, säger Alexandra Nilsson.

Hon berättar också att det kommer upp så mycket tråkigheter när man googlar på namnet ”Kissie”, och att hon därför under flera års tid försökt att ”sudda bort” det.

– Det går oerhört segt, säger hon.

Men hon är kluven till sitt nya efternamn och berättar vidare i ”Recensörerna” att hon hatade namnet när hon var liten för att det inte kändes svenskt. Nu har hon dock kommit till insikt med att det är häftigt att ha en annan identitet än bara svensk.

Nöjesbladet har sökt Alexandra Nilsson.

Publisert:

LÄS VIDARE