#Metoo-rörelsen

Komikern anmäler poddradio för förtal: ”Väldigt upprörd”

Av: 

Jakob Meijer

Mathilde Albinsson

Janne Westerlund.
Janne Westerlund.

NÖJE

Hans namn nämndes i AMK Morgons poddradiosändning där man diskuterade #metoo.

Nu anmäler komikern Janne Westerlund företaget för förtal.

– Jag blev väldigt upprörd och ledsen, skriver komikern i ett mejl till Nöjesbladet.

I programmet spekulerades det kring en känd person som utpekats för sexbrott. Under sändningen nämndes Janne Westerlunds namn. I sin anmälan skriver han att det taget ur sitt sammanhang kan uppfattas som att han är den misstänkte, och att ett sådant missförstånd skulle kunna förstöra hans karriär.

”Jag blev väldigt upprörd och ledsen när mitt namn nämndes i podden då det spekulerades i vem komikern som utreds för grova sexbrott är”, skriver Janne Westerlund i ett mejl till Nöjesbladet.

Han berättar att hans management ska ha kontaktat AMK Studios och bett dem redigera bort delen där han nämns.

”Vi gav dem en rimlig tid att agera, två dygn. När inget hände så polisanmälde jag den juridiska personen AMK Studios AB.”

”Drabbade mig väldigt hårt”

Janne Westerlund ska för flera år sedan ha varit med om en likande händelse.

”En annan orsak till min reaktion är att jag för cirka tio år sedan var med om en liknande incident där jag felaktigt blev misstänkliggjord för brott och det drabbade mig väldigt hårt både karriärmässigt och ekonomiskt”.

Anmälan har nu gått vidare till Justitiekanslern.

Janne Westerlund har tidigare bland annat varit programledare för ”Stockholm Live”. I dag är han en av delägarna i Stockholm comedy club.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Martin Soneby, som producerar och leder AMK Morgon.

”Med tanke på att han så sent som i torsdags erbjöd mig att möta honom i en roast battle på någon MMA-gala, så ser jag polisanmälan som ytterligare en i raden av patetiska försök att få uppmärksamhet för hans alltjämt dalande karriär”, skriver han i ett sms.

Han syftar på ett inlägg som Janne Westerlund gjorde på sin Twitter, där han erbjöd bland annat Martin Soneby att delta i en så kallad ”roast battle”. Janne Westerlund reagerar på tonen i Martin Sonebys uttalande.

”Jag bjöd in Martin till en debatt (på min arena i och för sig) där båda kunde komma till tals, men när jag läser hans sms så förstår jag att han vill förtala mig ostört i sina egna kanaler. Tråkigt att han inte verkar förstå allvaret i en polisanmälan”, skriver han i ett mejl.

ANNONS EXTERN LÄNK

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

#Metoo-rörelsen

LÄS VIDARE

Så föddes #metoo-kampanjen

ÄMNEN I ARTIKELN

#Metoo-rörelsen

Metoo