Mode

Modeikonen auktionerar ut nära 100 exklusiva plagg

Av: 

Djeiran Amini

Suzy Menkes auktionerar bland annat ut plagg av Emilio Pucci, Christian Lacroix, Ossie Clark och Chanel.
Suzy Menkes auktionerar bland annat ut plagg av Emilio Pucci, Christian Lacroix, Ossie Clark och Chanel.

NÖJE

Christian Lacroix från 80-talet, Chanel-couture och Ossie Clark-plagg är bara några av alla fantastiska föremål som moderedaktören Suzy Menkes nu auktionerar ut.

Suzy Menkes kommenterar med vass penna designhusens mode-visningar.

Hon är en av världens viktigaste modekännare och alla modehus vill imponera på henne. Som moderedaktör för New York Times International Herald Tribune är Suzy Menkes viktig att få goda recensioner av och många designers jublar om hon bär deras skapelser.

– Jag har inte slängt något ur min garderob sedan 1964. Om jag hade haft en större öppen yta i mitt hem skulle jag ha dedikerat det, likt ett konstgalleri, åt min klädsamling. Men det vilar något sorgset över kläder som ligger i koffertar. De behöver leva igen och den har auktionen ger dem möjligheten att gå ut i solskenet, dansa hela natten och ge någon annan den lycka som de har gett mig, säger Suzy Menkes i pressmeddelandet om auktionen.

Följer upp Marilyn Monroe

Christie's har tidigare auktionerat ut klädsamlingar som tillhört Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor och Vivienne Westwood, bland andra.

Menkes samlingsauktion består av 95 åtskilda budgivningar där man kan buda på allt från Pucci-klänningar till Hermès-sjalar, Yves Saint Laurent-kostymer och Chanel-väskor.

Utropspriserna skiljer sig åt, det lägsta utropet ligger på 50 pund, motsvarande cirka 490 kronor.

Auktionerna pågår till 22 juli och den som vill slå till på ett stycke modehistoria kan göra det här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode