På spåret

Ingen kan ersätta geniet Oldsberg

NÖJE

”På spåret” utan Ingvar Oldsberg.

SVT borde i stället ta paus, lägga ned, göra vad fan som helst – och, om inte annat, planera för skyddad identitet för den stackare som tar över programmet.

Någonstans anar man ju en gravad hund, nu när Ingvar Oldsberg inte längre ska leda ”På spåret” efter 19 succésäsonger. Lönebråk? Hot om att gå till TV 4? (Där han gjorde ett bortglömt fiasko.) Sparken?

Mer troligt är nog ändå att han verkligen har drömt om att få göra ”Här är ditt liv” i modern tappning. Mycket talar för att det både kan bli ett suveränt program och att Oldsberg absolut är rätt man att leda det.

Ändå: Har han, verkligen, tröttnat på ”På spåret”? Varför inte bara låta programserien ta paus? Är SVT-cheferna så ängsliga att de tror att två miljoner tittare inte kan bärga sig något år, hellre än att se en B-variant av sitt favoritprogram?

Alla unnar väl Oldsberg att gå vidare. Ändå hoppas jag folkrörelsen startar i kväll, efter ”Skavlan”, när Oldsberg har berättat om sitt avhopp. Precis som i filmen ”Network”. Folk runt hela landet öppnar spontant fönstren, 22.00, och skriker:

Jävla Oldsberg!

Vi är fler än två miljoner, vi som tycker att ”På spåret” är mer än ett tv-program. Snarare en livsstil. Ett slags tillstånd. Några av oss är mer fanatiska än andra. Låtsas varje fredagskväll att tv-soffan står i en tågkupé. Ger oss fan på att vi ska spöa kändisarna som tävlar.

I år tycker jag mig ha tagit körkort i ”På spåret”. Har listat ut att om man ska försöka klippa resmålen, då är det viktigare att klura ut Oldsbergs ordvitsar än att lista ut resans mål via de bilder man ser.

Jävla Oldsberg!

Som jag har bannat honom när han på resmål man tycker sig ha koll på, plötsligt chockar med frågor om tyger, kryddor, blommor. Frågekonstruktören Oldsberg är ett geni. Programledaren Oldsberg är ett geni, när han fåordigt guidar tittare och deltagare genom programmet.

Nu är mitt ”På spåret”-körkort värt nada. Någon lallare ska ta över.

Inte ens hela Sveriges girl-next-door Anne Lundberg kommer undan med det, utan att skaffa skyddad identitet.

Det är med stor kärlek svenska folket i kväll vrålar:

Jävla Oldsberg!

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

På spåret

ÄMNEN I ARTIKELN

På spåret

Ingvar Oldsberg