Klick!

Disney-stjärnan anklagas för rasism

Av: 

Sandra Wejbro

NÖJE

Miley Cyrus får kritik för ”förolämpande” bild

Miley Cyrus i blåsväder igen.
Miley Cyrus i blåsväder igen.

Företrädare för amerikaner med asiatiskt ursprung är upprörda.

På en bild som cirkulerar på internet kisar Miley Cyrus, 16, med ögonen och gör en min som uppfattas som "förolämpande" mot dem.

Miley Cyrus.

Bilden är tagen i ett privat sammanhang och visar hur Miley Cyrus, pojkvännen Justin Gaston och några fler ur deras deras kompisgäng kisar med ögonen. Men liksom tidigare privata fotografier på tonårsstjärnan har även detta hamnat på internet och orsakat upprörda tongångar.

Företrädare för amerikaner med asiatiskt ursprung kräver nu att Disney-stjärnan ska be om ursäkt.

”Uppmuntrat hånet”

Genom historien har folk hånat och nedvärderat människor av asiatiskt ursprung – och den här bilden uppges falla inom den kategorin.

– Inte bara har Miley Cyrus och de andra individerna på fotografiet uppmuntrat och legitimerat retandet och hånandet av personer med asiatiskt ursprung, men hon har också förolämpat sina många Asian Pacific American fans. Att det förekommer en person av sådant ursprung i bilden gör det inte acceptabelt. OCA hoppas att Miley Cyrus kommer att be sina fans och personer av asiatiskt ursprung om ursäkt för sitt bristande omdöme och tar tillfället i akt att bättre förstå varför den här gesten är förolämpande, säger George Wu, ledare för den asiatisk-amerikanska föreningen OCA.

Miley Cyrus, eller företrädare för hennes arbetsgivare på Disney, har ännu inte kommenterat saken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet – handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!