Så mycket bättre 2016

Little Jinder om Dannys avundsjuka under Så mycket bättre: ”Blev chockad”

Ilskan över kommentaren i TV4-succén: Jag blev förbannad

Av: 

Andreas Hansson

NÖJE

Nu avslöjar Little Jinder att Danny Saucedo kände sig felaktigt framställd i ”Så mycket bättre”.

Enligt henne projicerade han sitt missnöje genom avundsjuka på henne.

– Jag blev så jävla förbannad, säger hon i ”Värvet”.

De verkade oskiljaktiga i rutan under ”Så mycket bättre”.

Men i podcasten ”Värvet” berättar Josefine ”Little Jinder” Jinder, 28, att hon blev arg på Danny Saucedo, 30, under återkomstavsnittet av TV4-succén.

– Danny var av någon anledning väldigt missnöjd med hur han framställdes och sa: ”Josefine när du pratar så lyssnar man, men när Danny Saucedo pratar lyssnar ingen”. Han försöker tvätta bort Idol- och Melodifestivalstämpeln men jag blev så jävla förbannad över att han projicerade sitt missnöje på mig när jag kämpat för att ta mig fram på mitt eget sätt utan att ta några genvägar och fått ta emot så otroligt mycket skit. Är det någon som har streams är det han, säger hon i ”Värvet” som spelades in i samband med att avsnittet sändes i mitten av december.

”Känns bortskämt”

Hon berättar att hon först blev ”chockad” och ”nästan tröstade honom, ilskan kom efteråt.

– När jag smält det kände jag att det var ett strukturellt straff: varför ska jag straffas för att folk lyssnar på mig? Nu när många tjejer kommer fram och får plats ska man få den där skiten, även om man har förtjänat sin plats har nån annan hamnat i skuggan och då ska man få skit för det, säger hon i ”Värvet”.

Hon menar att hon får skit för att hon inte är lika kommersiell som ”till exempel Danny Saucedo eller Jill Johnson”.

– Jag är inte en lika kommersiellt gångbar artist som dem, det jag har är att jag producerar och skriver själv. Det är min styrka och orsaken till att jag inte är lika lyssnad på. Jag har inte tagit till alla jävla knep för att bli kändis, så är det det jag får skit för av den så kallade ”eliten”. Alla älskar dem, de är folkkära, men så tycker inte Fredrik Strage (kritiker på Dagens Nyheter, reds anm) att de är coola, och det irriterar dem. Jag tycker att det är bortskämt, det kändes bisarrt.

Nedvärderad efter ”sexlåten”

När hon tolkade Tommy Nilssons ”Du vill ha sex med mig” klädd i en känning med ordet ”slampa” på en mängd olika språk fick hon reaktioner som kändes som ännu fler exempel på hur kvinnor förminskas.

– Alla bara: ”åh här fanns en politisk undertext, och med den där klänningen. Folk pratade med mig som om jag var fem år gammal: har du lilla du tänkt till?”. Så blev det uppskrivet som ”det modigaste som hänt”. Då kände jag ”fan vad ni undervärderar mig”. Det enda jag försöker med i min musik är att vara mångbottnad, det är det jag pysslar med. Och så är folk alltid som i chock när nåt hänger ihop. Det är trist att det ska vara sån dagisnivå, säger hon i ”Värvet”.

Danny och Jill blev andra personer

Hon säger att Freddie Wadling, som dog innan inspelningen, hade behövts i mixen av deltagare eftersom det var ”lite väl slipade personer” med.

– Jag märkte på alla ”proffs”, Jill Johnson och Danny Saucedo blev andra personer när kameran sattes på, det var väldigt tydligt för mig som är ovan i tv-sammanhang. Jag vet inte hur man ska bete sig. Men varför är det alltid de personerna som gnäller över att de framställs på fel sätt? Kanske är de för drillade. Ta ansvar själv. ”Det där är inte jag”, men var dig själv då så går det inte att framställa dig på annat sätt. I-d-i-o-t. Jävla gnäll bara, säger hon.

Hon avslöjar också att hon fick 300 000 kronor för att vara med i programmet.

– Jag kan än idag undra varför jag var i det sammanhanget, men det var ju lite kul, säger hon.

Danny Saucedo och Little Jinder avböjer båda att kommentera ytterligare.

Fotnot: Diskussionen förekommer runt 33 minuter in i ”Värvet”.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Så mycket tjänar ”Så mycket bättre”-artisterna
Publisert:

LÄS VIDARE

Det räcker nu – hoppas detta är sista säsongen

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre 2016

Little Jinder

Danny Saucedo

Så mycket bättre

Värvet