Oldsbergs pacemaker under kontroll – inför uppesittarkvällen

”Det känns bättre och det är naturligtvis en fantastisk uppfinning”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingar Oldsbergs pacemaker har strulat.
Men nu har läkarna fått den att fungera bättre – lagom till uppesittarkvällen.
– Jag blir inte lika andfådd längre, säger han till Nöjesbladet.

Det var i februari som Ingvar Oldsberg, 71, fick en pacemaker inopererad. Men läkarna misslyckades med kalibreringen av den, vilket gjorde att han blev andfådd av att bara gå 200 meter.
På SVT:s jubileumsinspelning i november tvingades han lämna programmet tidigare för att han inte orkade sitta med i sändningen.
Efter återbesök har läkarna nu fått pacemakern under kontroll.
– Jag blir inte lika andfådd längre. Det känns bättre och det är naturligtvis en fantastisk uppfinning, säger han till Nöjesbladet.

”Inget marathon”

Oldsberg intygar att det känns skönt att pacemakern är åtgärdad inför Bingolottos stora uppesittarkväll dagen före julafton. Sändningen är 5 timmar lång. Problemet för Oldsberg har inte varit den tiden han sitter vid de olika spelen i programmet. och tar emot samtal.
– Det är momenten där emellan när du går till spårvagnen eller färgfemman som man kan känna det.
Så nu kan du spurta till spårvagnen?
– Nej, så snabbt går det inte min vän, haha. Men det funkar ändå. Det är ju inga uppseendeväckande maratonsträckor det handlar om.

Repade under torsdagen

Bingolottos uppesittarkväll börjar klockan 19:30 på TV4. Gäster är bland annat Lotta Bromé, Tommy Körberg och Andreas Weise. Under torsdagen genomförde Oldsberg repetitionerna inför den långa sändningen och känner sig nu redo att ta sig an kvällen.
– Direktsändningar har alltid varit min grej, säger han.

Publicerad: