Publicerad:
Uppdaterad:

Stefan Löfven säljer sin ”lyxklocka”

Av: Viktor Adolfsson, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

På sociala medier spreds ett falskt rykte om att statsministern skulle ha en Patek Philippe-klocka värd över 275 000 kronor. Nu säljer han den omtalade ägodelen till förmån för Musikhjälpen.

Här visar statsministern glatt upp sin klocka, som nu auktioneras ut.
Foto: Socialdemokraterna / Facebook.
Här visar statsministern glatt upp sin klocka, som nu auktioneras ut.

Statsminister Stefan Löfven (S) blev i höstas utsatt för en kampanj baserad på falska uppgifter. I sociala medier spreds bilder där det hävdades att han burit en lyxklocka från Patek Philippe värd 275 000 kronor. Uppgifterna dementerades och Löfven redogjorde för klockan, som var en gåva från maskinarbetare i USA och värderas till runt 700 kronor.

Nu skänker statsministern klockan till Musikhjälpen där den ska auktioneras ut på Tradera till högstbjudande – och samtidigt vill han slå ett slag för källkritiken. Pengarna går i år till projekt som ska hjälpa barn i krigsdrabbade områden att få skolundervisning.

”Vi skrattade gott”

I ett inlägg på Facebook berättar Löfven för första gången själv om reaktionen när han först fick höra talas om de falska ryktena:

Vi tittade på bilderna, och skrattade gott. Det var ju min gamla trotjänare”, skriver han.

Statsministern skriver också om att det fortfarande finns de som tror att han bär en lyxklocka – och att de nu kan vara med och trissa upp priset på den.

Det finns fortfarande de som låter bilderna och påståendet ligga kvar på sociala medier. Bland några av kommentarerna finns en och annan som försöker hålla fast vid att klockan är värd sina 275 000 kronor. Så nu har de chansen! Har de tur kan de ju kanske få den för 200 000 kronor eller mindre”.

Publicerad:
Publicerad: