Celine Dion ställer in – för tredje gången

”Håller fortfarande på att återhämta sig från hälsoproblem”

Uppdaterad 2022-12-08 | Publicerad 2022-04-29

Celine Dion.
Celine Dion.

Celine Dion ställer in sin Sverigekonsert för tredje gången.

Nu är det svåra okontrollerade muskelryckningar som får stjärnan att skjuta upp sin spelningen ännu en gång.

– Jag måste vara i toppform när jag är på scenen. Jag längtar verkligen, men jag är inte riktigt där än, säger hon i ett uttalande.

Nej, det blir ingen konsert med Celine Dion, 54, i Friends arena i augusti. Heller.

Spelningen med världsstjärnan har redan skjutits upp två gånger på grund av coronapandemin och nu flyttas den fram ett helt år till. Nytt datum är 30 september 2023, meddelar Stockholm Live i ett utskick till biljettköparna.

– Jag är så ledsen att vi måste ändra våra turnéplaner för Europa en gång till. Först behövde vi flytta showerna på grund av pandemin och nu är det mina hälsoproblem som gör att vi måste skjuta upp spelningarna och tyvärr måste ställa in några också, säger Celine Dion i ett videoklipp på Instagram.

I oktober förra året gick hon ut med att de planerade showerna i Las Vegas under november 2021 och januari och februari 2022 skulle skjutas upp för att hon drabbats av svåra och ihållande muskelryckningar som krävde läkarbehandling.

”Det tar mycket längre för mig att återhämta mig än jag hade hoppats på”

Stockholm Live skriver i sitt utskick att Celine Dion nyligen ”har behandlats för svåra och ihållande muskelspasmer som hindrar henne från att uppträda” och att återhämtningen tar längre tid än förväntat.

Hela den planerade Europaturnén skjuts därför upp till 2023 medan stjärnans medicinska team fortsätter att behandla och utvärdera hennes tillstånd.

– De goda nyheterna är att jag mår lite bättre, men det går väldigt långsamt och det är väldigt frustrerande för mig. Jag får behandling från mina läkare, tar mediciner, men jag upplever fortfarande lite spasmer och det tar mycket längre för mig att återhämta mig än jag hade hoppats på. Jag måste vara i toppform när jag är på scenen. Jag längtar verkligen, men jag är inte riktigt där än, säger hon och darrar på rösten.

– Jag gör mitt allra bästa för att komma tillbaka till den nivån som krävs för att jag ska kunna ge hundra procent vid mina spelningar, för det är vad ni förtjänar.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln