Plus på livet

Erik Ekstrand: ”Taxiförare blir rädda när de kör hem till mig”

SVT-profilen sätter plus på livet

Av: 

Torbjörn Ek

Erik Ekstrand
Erik Ekstrand

NÖJE

I SVT:s nya söndagsunderhållning ”1 mot Sverige” är det han som utsätts för deläskigaste experimenten.

Men det var kanske en ännu tuffare utmaning när Aftonbladet bad Erik Ekstrand att sätta plus på livet just nu.

– Ska jag göra mamma glad borde jag sätta en femma så hon får känna att jag har fantastiska framtidsutsikter...

Här är Erik Ekstrands betyg på...

...hälsan Betyg: 2 av 5 plus

– Jag fyller 42 om nån vecka... kanske en tvåa?

Så godkänt alltså?

– Ja, det är godkänt. Jag vill att det ska bli bättre. Och det är också tanken. Jag ska börja röra mig mer. Stillasittandet när jag flyttade till landet, då går man inte ens på stan längre, då åker man bil överallt. Och så fick jag en unge så då blev det att jag rörde mig ännu mindre, man går skitsakta, promenaderna blir jättekorta. Så det sättet som jag fick röra mig på tidigare har försvunnit lite grann. Så det ska bli bättre, men just nu är det godkänt.

...karriären Betyg: 4 av 5 plus

– Det får bli en fyra. Det kan nästan inte bli större än så här om man är programledare. Att få leda ett sånt här program som ”1 mot Sverige”, det är helt fantastiskt och tillsammans med de här människorna som jag genuint har så roligt med.

Du var ju på TV6 under många år som en i duon ”Erik & Mackan”, hur är det nu jämfört med när det tog slut 2015?

– Då när vi gjorde program på sexan så hittade vi på mycket av programmen och innehållet. Här på SVT kom man mer till en stor famn, eller ett dukat bord där jag fick tycka och tänka och komma med innehåll senare i projektet. Men visst fanns det en tanke där att jahapp, nu kanske man måste börja göra ”ett riktigt jobb”. Nu kanske man måste ta tag i livet och skärpa sig, och det var så klart en fruktansvärd tanke haha men det slapp jag som tur var.

...kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plus

– Det är fantastiskt. Jag sätter en femma. Jag är verkligen ihop med en människa som gör livet bättre och som kompletterar mig på ett fantastiskt sätt. Hon är klok på ett sätt som jag inte är klok, hon är tokig på ett sätt som jag inte är tokig, så det är perfekt. Underbart faktiskt.

Erik Ekstrand tillsammans med Farah Abadi och Babben Larsson i SVT:s ”1 mot Sverige”

...hemmet Betyg: 3 av 5 plus

– Vi bor norr om Åkersberga. Det är kolmörkt. Det finns inte en lampa. Taxichaufförerna blir rädda när de kör hem till mig: ”Bor du här? Är du säker på att du bor här? Är det långt kvar?” Jag blev kontaktad av nån sån där typ ”Arga snickaren VIP” eller nåt i den stilen för några år sen och min tjej blev överlycklig och började göra en jävligt lång lista över allt som behövde fixas. Som tur är tror jag att vi har börjat bli lite hemmablinda, man slutar se hur dåligt målat det är och börjar vänja sig vid den där lampknappen som man måste slå hårt på. Samtidigt trivs vi så bra, båda älskar att komma hem och vara där. Det får bli en trea, men det ska renoveras som djävulen nästa år. Då ska jag vara ledig och snickra.

...ekonomin Betyg: 3 av 5 plus

– Det får bli en trea. Jag tyckte att det var lite mycket jobb ett tag så jag drog ner jättemycket för några månader sen och struntade i massa projekt för att jag tyckte att det var för mycket jobb. och då blir ekonomin lidande. Men det funkar. Jag borde radera min Tradera-app så jag inte köper så mycket gamla konstiga grejer hela tiden, det hade varit fantastiskt, ett lyft för min ekonomi. Då hade det blivit en femma tror jag.

...framtidsplanerna Betyg: 3 av 5 plus

– Oj, där skulle man kunna sätta en etta eller en femma. Jag har haft noll planer i 25 år vilket har oroat min mor väldigt mycket. Men jag har lärt mig att hantera den ångesten att man inte vet vad man ska göra. Men ska jag göra mamma glad borde jag sätta en femma så hon får känna att jag har fantastiska framtidsutsikter. Nej, men sätt en trea ändå, jag ska renovera huset, det är min tydligaste framtidsplan. Och att jag kanske ska gå och klippa mig, det är också en bra plan.

”1 mot Sverige” visas söndagar 20.00 i SVT1.

ANNONS

MORS DAG-BUKETTEN MED CHOKLAD! Beställ i god tid hos Interflora här.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Magdalena Graaf: Lite konstigt att bli omhändertagen

ÄMNEN I ARTIKELN

Plus på livet

Erik Ekstrand

SVT, Sveriges Television