Kodjo Akolor

Kodjo Akolor lämnar ”Morgonpasset i P3”

Släppte bomben i direktsändning: ”Det här är mitt sista år”

Av: 

Torbjörn Ek

Andreas Hansson

NÖJE

Efter 13 år: Kodjo Akolor lämnar ”Morgonpasset”.

I onsdagens direktsändning berättade P3-profilen att han inte kommer förnya sitt kontrakt 2023.

– Det här är mitt sista år på ”Morgonpasset”, så, nu har jag sagt det, jag menar allvar, säger han i sändningen.

2022 blir Kodjo Akolors, 40, sista år som programledare för ”Morgonpasset i P3”. Det avslöjade komikern i direktsändning på onsdagsmorgonen.

– Det är inte ett skämt. Sedan vet jag faktiskt inte, säger han i programmet.

Han får genast mothugg av kollegan Linnéa Wikblad, 37, som påpekar att det har ”ropats varg” tidigare, men hon säger samtidigt att Kodjo Akolors blick ser ”oroväckande” ut.

– Jag har hintat om det i olika intervjusammanhang och så har jag tänkt att jag säger det nu, framför allt för att jag tänker på alla våra kära lyssnare, säger Akolor i sändningen.

Kodjo Akolor.

Slutar – om 11 månader

Sedan 2009 har han lett P3:s populära morgonshow. I direktsändningen säger han att han vill gå ut med att han slutar för att lyssnarna, efter 13 år ska få en möjlighet att ta in och vänja sig vid tanken och kunna förbereda för ”ett fint och värdigt avslut på den här tiden”.

– Det är januari, det är elva månader kvar på året så det finns tid att ta in det. Men jag säger det nu, att det är i alla fall det som är planen. Jag kommer inte förlänga till nästa år. Jag menar det på fullaste allvar.

När kollegorna frågar vad han ska göra i stället säger Akolor att han ännu inte vet. Ayan Jamal, 30, flikar in att Kodjo tidigare berättat att han vill skulle vilja ge sig in i filmbranschen och också vara mer kreativ i sitt skrivande.

Piken om låga lönen

Då kan inte David Druid, 37, hålla tillbaka sin egen värsta farhåga, att Kodjo Akolor skulle gå till någon av de kommersiella radiokanalerna, exempelvis Mix Megapols morgonprogram ”Gry Forssell med vänner”.

– Det som kommer störa skiten ur mig är om du inte gör nåt sånt utan att man vaknar på morgon och bara ”God morgon här är Gry och Kodjo”, säger Druid.

Kodjo Akolor svarar snabbt, med en pik om att profilerna på de kommersiella radiokanalerna kan förvänta sig högre löner än på Sveriges Radio.

– Men då vill jag att ni ska veta att jag är på en ekonomiskt mycket bättre plats, säger han i ”Morgonpasset i P3:s” direktsändning.

”Har en enorm ångestklump i magen”

Efter beskedet och reaktionerna var känslorna påtaglig.

– Just nu har jag en enorm ångestklump i magen, det känns jättejättetrist. Det är verkligen som att försöka göra slut med nån man haft en jättelång och stundtals fin relation med men sedan landat i att ”det är dags att gå vidare till nya saker eller eventuell arbetslöshet”, säger han till P3 Nyheter.

– Jag känner mig klar med radio sen kanske om en arbetsgivare kommer med en fet check står jag och gör tandborstreklam. Vi får se hur bra ekonomin klarar sig.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Kodjo Akolor

LÄS VIDARE

TV4-profilen spydde i sändning: ”Det var verkligen fruktansvärt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Kodjo Akolor

Morgonpasset i P3