”Empire”-stjärnan Jussie Smollett döms till fängelse

Efter iscensatta hatbrottsattacken mot sig själv

Jussie Smollett.
Jussie Smollett.

Fängelse i 150 dagar, skyddstillsyn och skadeståndskrav.

Det blev domen för att skådespelaren Jussie Smollett ska ha iscensatt en hatbrottsattack mot sig själv.

Skådespelaren Jussie Smollett, 39, döms till 150 dagars fängelse samt skyddstillsyn för att ha iscensatt en hatbrottsattack mot sig själv och sedan ljugit om det i ett polisförhör, skriver People.

Han dömdes vid en domstol i Chicago i torsdags.

Enligt People ställde sig Smollett upp när domen meddelades och bedyrade sin oskuld innan han sa till domstolen:

– Jag är inte självmordsbenägen och om något händer mig när jag är i fängelset så gjorde jag det inte mot mig själv och det måste ni alla komma ihåg.

Utöver fängelsestraffet ska 39-åringen betala ett skadestånd på 120 106 dollar, vilket motsvarar drygt en miljon svenska kronor, samt böter på drygt 240 000 kronor.

Det var i januari 2019 som Jussie Smollett, som medverkat i en rad filmer och tv-serier som ”Empire” och The Mighty Ducks ”Mästarna”, ska ha utsatts för en brutal attack med rasistiska och homofoba förtecken på en gata i Chicago.

Ska ha betalat för attacken

I ett polisförhör berättade skådespelaren att han överfallits av två maskerade män. De påstådda gärningsmännen ska senare i domstol ha berättat att de fick pengar av Smollett för att iscensätta attacken.

Förutom brödernas vittnesmål har polisen kunnat säkra film från säkerhetskamerorna i området där attacken ska ha ägt rum. Smollett syns köra bil förbi platsen flera gånger innan han slutligen stannar och går ut.

Publisert:

LÄS VIDARE