Amy Schumer berättar om hälsan – efter fansens spekulationer

Hade ”svullet ansikte” • ”Åsikter om mitt utseende”

Publicerad 2024-02-16

Tv-klipp fick fans att oroa sig för stjärnan.

Nu ger Amy Schumer en uppdatering om sin hälsa.

”Det pågår några medicinska och hormonella saker i min värld just nu men jag är okej”, skriver hon.

Amy Schumer, 42, gästade tv-programmen ”The tonight show” och ”Good morning America” för att göra reklam för komediserien ”Life & Beth”.

Då fick hon mängder av kommentarer om att hon ”såg svullen ut”, skriver People.

Amy Schumer.

Får utseendekommentarer

I ett Instagraminlägg som publicerades på torsdagen svarar skådespelaren och komikern på spekulationerna om hälsan – och passar samtidigt på att kritisera dem som ständigt kommenterar kvinnors utseende.

”Tack så mycket för allas inspel angående mitt ansikte! Jag har njutit av feedback och åsikter om mitt utseende precis som alla kvinnor gör i nästan 20 år. Och ni har rätt i att det är mer svullet än vanligt just nu. Jag har endometrios, en autoimmun sjukdom som alla kvinnor borde läsa på om. Det pågår några medicinska och hormonella saker i min värld just nu men jag är okej”, skriver hon.

Amy Schumer

Vill propagera för självkärlek

Hon ber fansen fokusera på det hon gör istället för hur hon ser ut.

”Jag tycker heller inte att en kvinna behöva ursäkta sitt utseende och krävas på en förklaring. Men jag ville ta tillfället i akt att propagera för självkärlek och att acceptera sitt eget utseende. Precis som alla andra kvinnor/människor känner jag mig självsäker och bra som fan vissa dagar och andra vill jag bara sätta en påse över huvudet. Men jag känner mig stark och vacker och så stolt över den här tv-serien jag har skapat. Skrivit. Spelat i och regisserat. Kanske, bara kanske kan vi fokusera på det en liten stund”.

Amy Schumer har tidigare berättat att hon lidit av kraftiga smärtor på grund av sin endometrios. 2021 opererade hon bort sin livmoder och blindtarm som en konsekvens av sjukdomen. Hon hade också svårt att bli gravid, men fick 2019 sonen Gene med maken Chris Fischer.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln