Amanda Winberg åker ur ”Stjärnornas stjärna”

Experten: ”Det lät inte så mycket dansband”

Publicerad 2020-03-21

Åtta har blivit sju.

Amanda Winberg gick lite utanför genren, fick minst antal röster och tvingades lämna TV4:s ”Stjärnornas stjärna”.

– Det är klart det känns tråkigt på många sätt, säger hon.

På grund av coronaviruset tvingas flera program att sända och spela in inför tomma läktare. Ett av dem är ”Stjärnornas stjärna” i TV4. Första veckan tävlade alla deltagare i genren rock då ingen åkte ut. Men poängen togs med till denna lördag då det var dags för dansband.

Många av de tävlande var nervösa då de aldrig sjungit dansband. Kikki Danielsson, 67, hade coachat deltagarna men kunde inte sitta med i juryn på grund av en förkylning. In kom i stället Arvingarnas Casper Janebrink, 50.

”Klart det känns tråkigt”

Många olika klassiker framfördes med blandat resultat hos juryn. Nicke Borg, 46, och Amanda Winberg, 23, stod sist kvar på scenen och till slut blev det den sistnämnda som tvingades lämna programmet efter att ha fått minst antal röster av tittarna.

– Det är klart det känns tråkigt på många sätt. Framför allt för att jag hade sett fram emot musikaltemat. Det såg jag jättemycket framemot, säger hon.

Amanda Winberg i ”Stjärnornas stjärna”.

Experten: ”Det kan ha varit en anledning”

När Aftonbladet Nöje når Amanda Winberg efter programmet är hon ändå nöjd med sin egen insats.

– Jag känner mig stolt för att jag gått in i detta och gjort min egen grej och tolkning av låtarna. Jag har även fått den friheten av produktionen. Jag anpassade mig inte efter genren och de som följer mig gillar det. Men vissa kanske förväntar sig att jag är genretrogen, säger hon.

Casper Janebrink i juryn tror att Winbergs egna tolkning kan ha varit en av anledningarna till att hon fick lämna.

– Amanda gjorde också sin låt utanför genren. Hon klev lite utanför det och hennes låt drar sig väldigt långt tillbaka. Det kan ha varit en anledning till att hon fick lämna. Det lät inte så mycket dansband, men hon gjorde den grymt bra, säger han.

Ska släppa album

Nu ska Amanda Winberg snart släppa nytt album, men riktigt när vill hon inte avslöja.

– Jag och min pojkvän och några andra håller på att färdigställa mitt första album. Vi ska skriva klart det nu och släppa den första låten om några veckor. Men datumet för albumet säger jag inte riktigt än, säger hon.

De som är kvar i tävlingen är Jessica Andersson, Jon Henrik Fjällgren, David Lindgren, Nano, Mapei, Nicke Borg och Elisa Lindström. Nästa vecka är det musikaltema.

ANNONS