Per Holknekt

Per Holknekts utspel mot Lisa Nilsson: Nära nog nazist

Lisa Nilsson: ”Grovt övertramp”

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Per Holknekt går till attack mot Lisa Nilsson.

Detta efter att Lisa Nilsson riktat en känga mot Spotifychefers höga löner och artisternas dåliga ersättning.

”Jag tror inte att Lisa är nazist. Men nära nog. Mycket girig. Därmed kanske fascist”, skriver Per Holknekt i ett nu raderat Facebook-inlägg.

Det var tidigare i veckan som artisten Lisa Nilsson, 49, la ut ett Instagraminlägg om hur mycket cheferna på Spotify tjänar, kontra artisternas ersättning, som Lisa Nilsson menar är för låg jämfört med chefernas mångmiljonlöner.

Av de fem som tjänade mest i Sverige 2018 är fyra chefer på Spotify.

Nu går entreprenören och Odd Molly-grundaren Per Holknekt, 59 år, till attack mot Lisa Nilsson i ett Facebookinlägg.

Bland annat felciterar han Lisa Nilsson och påstår att artisten utryckt att de 80 000 kronor per år hon tjänar från Spotify ”för att göra absolut ingenting är så sjukt lite pengar att de inte ens är värda att inkludera i min budget”.

RÖSTA på Guldbaggens publikpris

Tagit bort inlägget

Vidare skriver Per Holknekt:

”Se en pensionär i ögonen och säg det till denne, kära Lisa syster min. Detta är deras årsbudget. Jag tror inte att Lisa är nazist. Men nära nog. Mycket girig. Därmed kanske fascist”.

Ett tag efter att Per Holknekt skrev inlägget redigerade han bort både ”nazist”- och ”fascist”-delarna. Ytterligare en stund därefter är inlägget helt borttaget från Per Holknekts Facebook.

Lisa Nilssons svar

Lisa Nilsson har lagt ut en skärmdump på Per Holknekts ursprungliga inlägg och kommenterar detta på Instagram i ett längre inlägg:

”Nej, Per Holknekt. Jag är inte ’syster’ med någon som drar nazistparalleller till min kritik av fördelningssystemet hos streamingtjänster. Heller inte med någon som sätter talminus på felciteringar och lägger ord i min mun. Det är inte ett dugg synd om mig. Det är det däremot om många småskaliga kompositörer och artister som på ett mer avgörande sätt är beroende av intäkterna från tex Spotify”, skriver hon bland annat i inlägget, där hon också försvaras av skådespelaren Morgan Alling.

När Aftonbladet når Lisa Nilsson säger hon att hon kommer att prata vidare om ämnet kring streamingtjänster och artisternas ersättningar, men inte just nu.

Om Per Holknekts inlägg säger hon:

– Jag tycker att det är djupt beklagligt och att Pers ordval var ett grovt övertramp. Det lät jag honom veta att jag tyckte i mitt inlägg.

Aftonbladet har sökt Per Holknekt utan framgång.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Miljonsmäll för Spotify-ägaren Felix Hagnö

ÄMNEN I ARTIKELN

Per Holknekt

Lisa Nilsson

Spotify