Cathrine Schück

Matprofilen Cathrine Schück återförenad med ungdomskärleken Ulf – efter 45 år

”Det blir bröllop nästa sommar”

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

Cathrine Schück och  Ulf Östlund.
Cathrine Schück och Ulf Östlund.

NÖJE

De hade en romans när hon var tonåring men alltsammans rann ut i sanden.

Nu har matprofilen Cathrine Schück återförenats med sin ungdomskärlek – efter 45 år.

– Det blir bröllop nästa sommar, säger hon.

Hälsocoachen och matprofilen Cathrine Schück, 61, lämnade en längre relation för tre år sedan. Hon har efter det bloggat om känslorna och svårigheterna att hitta kärleken en bit upp i åldern.

– Det var bloggen som fick mig att komma ur den depressionen och ur maktlösheten att närma sig sextio och tänka ”var det så här det skulle bli?”, säger Cathrine Schück.

Ryckte in i lumpen

Nu berättar hon för Nöjesbladet att det var inte så det blev. I våras mötte hon nämligen kärleken igen, i en gammal flört som sträcker sig 45 år tillbaka i tiden.

– Jag var femton år och på väg till mormors och morfars lantställe på Storholmen utanför Lidingö. På båten såg jag denna otroligt unga kapten som var det snyggaste jag hade sett. Jag hoppades att han skulle vara med på båten hem och det var han. Vi log fånigt mot varandra, men vår gissning är att jag, som är den kavata av oss två, sträckte fram en lapp med mitt telefonnummer. Han ringde och så gick vi ut och åt middag.

Strax efteråt ryckte den snygge kaptenen Ulf Östlund in i lumpen i Karlskrona och kärleken rann ut i sanden.

I våras korsades så deras vägar igen efter 45 långa år.

– Vi möttes på dejtingsajten Match i våras. Han kände igen mig och skrev ”känner du igen mig från båten?” och jag svarade ”det gör jag faktiskt inte”. Men jag tänkte efter och så trillade polletten ned, säger Cathrine Schück.

– Vi sa att vi lika gärna kunde ses och prata. Vi tänkte båda två att ett glas vin kan man ju alltid ta och sedan gå hem efter en halvtimme. Men vi satt i tre timmar och pratade och pratade, sedan bjöd jag hem honom på middag och sedan dess har vi varit tillsammans.

Har flyttat ihop

Hon avslöjar också att det har gått undan efter deras första dejt i påskas.

– Han friade den 5 augusti, han gick ned på knä med ringar och champagne och den 1 oktober flyttade vi ihop i hans lägenhet i Enskede. Sedan blir det bröllop nästa sommar.

Cathrine Schück är lyrisk över sin nygamla kärlek och inser att hon är lyckligt lottad.

– Det är så otroligt för allting stämmer. Vi fyller i varandras meningar, vi har exakt samma smak och skrattar åt samma saker. Vi inser båda två hur otroligt svårt det är att träffa någon i den här åldern. Han är också lika snygg i dag som för 45 år sedan.

Hon erkänner också att hon innan hon träffade Ulf nästan gett upp hoppet om att hitta någon.

– Absolut, det hade vi båda tänkt. Han är några år äldre och vi hade förlikat oss med att livet inte blev som vi hade tänkt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Cathrine Schück

LÄS VIDARE

”Fem killar i veckan” – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Cathrine Schück

Kärlek