Färdigdansat för Andreas Lundstedt i TV4

Reporter: TT

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Annika Berglund/TV4
Andreas Lundstedt åkte ur "Let's dance". Pressbild.

Andreas Lundstedt fick lämna "Let's dance" efter en mindre lyckad rumba.

Dessutom meddelades det att Anders Jansson diskvalificeras från tävlingen då han inte kunnat medverka för andra veckan i rad.

Dansdomaren Ann Wilson yttrade olycksbådande ord till Andreas Lundstedt i fredagens "Let's dance", en varning om att även om han till stor del imponerat hittills så är de latinamerikanska danserna en akilleshäl.

– Du måste låta fötterna smeka golvet, inte lyfta dem, var hennes utlåtande.

Även Tony Irving sade sig vara "mycket bekymrad" för Lundstedts del inför avslöjandet av röstningsresultaten, och olyckskorparna fick, dessvärre för Alcazar-sångarens del, rätt.

– Det känns som om vi precis hade börjat, säger en besviken Andreas Lundstedt.

"Mer elegans"

Veckans tema var att med dans gestalta ett år som förändrat deltagarnas liv. Säsongens två yngsta deltagare Penny Parnevik och Alice Stenlöf valde båda ett år i närtid – 2019 – då barn föddes respektive 10 000 personer lockades till att se livepodd i Globen. Ett bra val för båda, skulle det visa sig, då de får dansa vidare i minst en vecka till.

Inför fredagens program var Anders Svensson tippad att åka ur "Let's dance". Men trots en uppsträckning från Ann Wilson – "Du måste lära dig lyfta din balanspunkt så du har mer elegans" – klamrar sig den forne Elfsborgskaptenen kvar i tävlingen.

– Jag känner mig jättenöjd. Det har varit en stenhård vecka, men vi har haft roligt, säger Svensson som överlevde en tango.

Jive med Lundvik

Flest poäng under kvällen gick till John Lundvik, vars energiska jive resulterade i två nior.

I början av programmet meddelade programledarna Tilde De Paula Eby och David Hellenius att eftersom Anders Jansson fortfarande var för krasslig för att delta innebar det två missade program i följd, och enligt reglerna leder det till diskvalificering. Startfältet decimerades med andra ord redan innan ett enda steg var taget på dansgolvet.

Publicerad: