”Papa Dee” flydde landet efter domen

Läste 18 självhjälpsböcker om dagen i Italien

avRasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel ”Papa Dee” Wahlgren flydde landet efter misshandelsdomen 2008.

I Fredrik Ralstrands podcast ”Hitfabriken” berättar han om hur han blev totaleremit.

– Jag var sjuk i en ganska lång period efteråt och fysiskt svag, säger han.

Den svenska artisten Daniel ”Papa Dee” Wahlgren, 53, greps i september 2008 efter att flera vittnen sagt att de sett honom knuffa och slå sin dåvarande fru. Först ska han ha slängt in henne i en husvägg i centrala Stockholm. Sedan ska misshandeln ha fortsatt i hemmet och trapphuset.

Fick böter

Daniel Wahlgren nekade till brott och försvarades också av sin hustru som sa att hon skadat sig själv. Hovrätten ansåg inte heller att det gick att styrka att hon faktiskt blivit misshandlad i lägenheten. Därför dömdes Daniel Wahlgren endast till dagsböter på 8 700 kronor för händelsen på stan.

Foto: PETER WIXTRÖM
Daniel ”Papa Dee” Wahlgren.

”Mitt hjärta pajade”

Efter detta valde artisten att fly Sverige tillsammans med sin dåvarande fru.

– Man vill inte se någon människa. Jag och min fru åkte till Italien där hon kunde jobba och jag kunde läsa 18 självhjälpsböcker om dagen och dricka massa espresso. Jag ville inte träffa någon. Jag blev totaleremit, säger han i podcasten ”Hitfabriken”.

Karriären påverkades av det och stressen blev påtaglig för artisten.

– Jag är svag, folkskygg och knäckt. Mitt hjärta pajade så jag fick göra en operation. En klaff stressades sönder så jag har helt uppskuret hjärta, säger han.

”Totala idioter”

I åtta år var han programledare i Sveriges radio för ”P3 rytm”. Daniel Wahlgren menar på att kanalen skötte allting dåligt efter det som hände.

– Totala idioter. För det första är det ingen som tar kontakt med mig, lägger ner mitt program de fortsätter använda mina grejer och jinglar och låter min producent göra programmet. Jag har ingen respekt för hur P3 behandlade mig, de kan fara... någonstans, säger han i podcasten.

Nöjesbladet har sökt Daniel ”Papa Dee” Wahlgren.

Foto: MAGNUS TORLE
Daniel ”Papa Dee” Wahlgren.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM