Isabella Löwengrips ”Sommar i P1” klipps om efter missen

Råkade säga fel om sonens födelseår: ”Det är ett slarvfel”

Hon råkar säga fel om sin sons födelseår i ”Sommar i P1”.

När Nöjesbladet uppmärksammar Sveriges Radio om Isabella Löwengrips miss fattas beslutet snabbt:

– Vi klipper om så att det blir rätt, säger producenten Fabian Asserbäck.

Isabella Löwengrip, 28, har bloggat om sitt liv sedan hon var tonåring. Det har också gjort att hennes följare har full koll på både stora och små livshändelser i bloggarens och entreprenörens liv.

Så när hon av misstag gav sonen Gillis fel födelseår i sitt sommarprat uppmärksammades det direkt i sociala medier.

Bara timmar efter att ”Sommar i P1” släppts på Sveriges Radios sajt tidigt på måndagsmorgonen konstaterades den jobbiga missen. 47 minuter och 36 sekunder in i ”Sommar i P1” sade hon:

– Den 19 november 2015 kom Gillis, och jag upplevde en kärlekskänsla jag aldrig känt tidigare, alla mina rädslor var som bortblåsta. Min älskade son. Idag är jag mamma till två fantastiska barn. Odd (Spångberg, pappa till barnen, reds anm) och jag bildade vår egen familj så att jag inte längre skulle behöva stå utan. Och 18 månader senare kom Sally.

”Vi klipper om”

Men Isabella Löwengrips fans reagerade inte i första hand på de fina orden om att bilda familj. I stället fastnade de vid årtalet. För sonen Gillis föddes två år tidigare än vad Isabella säger i sitt sommarprat, den 19 november 2013. Året 2015 var det i stället dottern Sally som föddes, den 19 april.

När Nöjesbladet uppmärksammar Sveriges Radio på misstaget fattar de snabbt beslut om att klippa om avsnittet inför sändningen i radio klockan 13 på måndagen.

– Det är ett slarvfel. Vi klipper om så att det blir rätt, säger Fabian Asserbäck som producerat Isabella Löwengrips avsnitt av ”Sommar i P1”.

Avböjer att kommentera

Hinner ni göra det inför sändningen i eftermiddag? Kommer Isabella in och spelar in meningen igen eller hur löser ni det?

– Ja, vi har snabba klippare. Nej, hon är i New York så vi löser det på ett annat sätt, vi tar bort årtalet, säger han.

När Nöjesbladet når Isabella Löwengrip via sms svarar hon:

”Smidigast om du går via min kommunikationsansvarig”.

Isabella Löwengrips kommunikationsansvariga svarar i sin tur:

”Isabella avböjer att kommentera”.

10 höjdpunkter från Isabella Löwengrips sommarprat | Tramsfrans
Publisert:

LÄS VIDARE