Han är Lotta Engbergs nya partner i ”Bingolotto”

Stefan Odelberg om nya upplägget: ”Känns nervöst”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Stefan Odelberg och Lotta Engberg leder nya säsongen av ”Bingolotto”.
Foto: Mathias Otterberg
Stefan Odelberg och Lotta Engberg leder nya säsongen av ”Bingolotto”.

Idag har ”Bingolotto” premiär med Stefan Odelberg och Lotta Engberg som programledare.

Stefan Odelberg har kämpat i åratal för drömuppdraget.

– Det har varit ett mål, säger han till Aftonbladet.

Den energiske magikern och komikern Stefan Odelberg kliver på söndag in som programledare för det idag ikoniska underhållningsprogrammet ”Bingolotto” vid sidan om Lotta Engberg. Duon ska lotsa tittarna på söndagskvällar mellan färgfemmor och stegar och dela ut diverse drömvinster till glada tittare.

Ibland ihop – oftast var för sig

Aftonbladet fångar den stressade debutanten när han står i matkön mellan repetitionerna.

– Det känns nervöst och roligt, men jag är laddad och inte övernervös utan jag har kontroll på läget.

Foto: Mathias Otterberg
Stefan Odelberg i ”Bingolotto”-studion.

Har du övat hemma på att öppna luckor i sommar?

– Verkligen, jag har stått innan varje toalettbesök och öppnat locket ”här är en färgfemma!”. Nej, men jag har tillbringat mycket tid i studion för att acklimatisera mig.

Kommer vi att få se några nyheter förutom du?

– Jag och Lotta är programledare båda två och vi kommer köra när det är premiär, uppesittarkväll, påsk och vid några andra tillfällen, men annars ska vi köra dem själva. Vi har 24 program var som vi kör. Efter premiären är det jag, sedan kanske Lotta, Lotta, sedan Stefan och så vidare. Mina program kommer vara annorlunda, det blir en annan form av intervjuer, lite mer åt amerikansk talkshow.

Berömmer Lotta: ”Hon är prestigelös”

Hur är Lotta Engberg som programledarkollega?

– Det kan inte bli bättre. Vi har extremt roligt tillsammans. Det är så enkelt, hon är prestigelös och är otroligt vänlig, rolig och jävligt ful i mun och det är roligt.

Foto: Mathias Otterberg
Stefan Odelberg.

Kommer du att dra någon ”Soldoktorn”-passning till henne?

– Hon vet inte om det, men mitt mål är att ha ”Soldoktorn” som gäst i mitt program och så ska jag låta publiken sitta och vänta, jag ska inte fråga någonting om Lotta till en början utan kanske hur det är med dansbandskunnandet och lite sådant.

Haft ”Bingolotto” som mål

Har ”Bingolotto” varit ett drömuppdrag?

– Ja, det har det varit. För åtta år sedan när jag startade min ”Talk Talk show” så skrev jag i ett anteckningsblock att jag hade som mål att bli programledare, antingen för Melodifestivalen eller ”Bingolotto”. Men jag tänkte att de kommer inte bara att ringa mig. Jag ville visa vad jag kunde så jag hade gäster och musik i showen. ”Bingolotto” har inte varit en dröm, det har varit ett mål.

Foto: Mathias Otterberg
Lotta Engberg.

Vi har hört under resans gång att Folkspel som står bakom ”Bingolotto” har haft dig som drömnamn. Har du hört det själv?

– Jag har i efterhand hört att Folkspel under några års tid velat att jag ska vara programledare för ”Bingolotto” och det känns jättekul. Sedan tycker jag att jag passar i det här programmet, jag älskar att prata med folk, både med artister och de som ringer in.

Nya inslag i programmet

Stefan Odelberg är exalterad över att det även blir nya inslag i programmet:

– Vi har kreerat nya spel, Färgfemman och Stegen finns med förstås, men både jag och Lotta har skapat egna spel och jag gillar fysiska spel som gör ont när man öppnar lådan, typ nålar eller fällor.

Hur blir det med publik i dessa coronatider?

– Vi blir faktiskt ett av de första programmen som börjar ha publik igen. Vi börjar försiktigt med tolv stycken sedan får vi utvärdera det och kanske öka vad det lider så det är jättekul. Det var ingen publik alls under våren, men livet måste ju gå vidare.

”Bingolotto” har säsongspremiär söndag 23 augusti kl 18 i TV4. Gästartister är Sven Ingvars, Jill Johnson och Robin Stjernberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE