Katrin Zytomierska

Katrin Zytomierska: ”Då låser jag ut honom på balkongen”

Metoden vid 2,5-åriga sonens utbrott väcker ilska – hotas med orosanmälan

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Katrin Zytomierskas sätt att hantera 2,5-åriga sonens vredesutbrott väcker ilska i sociala medier.

I podcasten ”Mitt i livet” berättar hon hur hon brukar låsa ut sitt barn på balkongen när han skriker som värst.

– Det är inte så att jag lämnar honom och går och käkar middag, men jag försöker med allt, allt, allt. Ingenting går, säger hon.

Föräldrar rasar i sociala medier över bloggaren och debattören Katrin Zytomierskas, 41, sätt att hantera sin 2,5-åriga sons vredesutbrott.

I podcasten ”Mitt i livet”, som Zytomierska driver tillsammans med Malin Gramer, 41, berättar hon om hur sonen kommit i trotsåldern.

– Det finns aldrig nån grund för hans utbrott. Helt plötsligt börjar han att skrika som en galning. Han skriker så högt som att nån hade mördat mig framför ögonen på honom, säger hon i podden och berättar att vredesutbrotten ofta pågår oavbrutet i timmar i sträck.

Enligt Katrin Zytomierska har hon försökt med allt från mutor och att prata lugnt till att helt ignorera och även vid ett tillfälle hota med att kasta honom i havet om han inte är tyst. Allt utan framgång.

– Hemma i stan när han får såna här utbrott låser jag ut honom på balkongen. Då står han och gallskriker vid fönsterrutan och då öppnar jag dörren och säger: ”Du får komma in men då får du sluta skrika, man får inte skrika här inne”. Vägrar. Då stänger jag dörren. Och så håller jag på. Det är inte så att jag lämnar honom och går och käkar middag, men jag försöker med allt, allt, allt. Ingenting går. Han bara skriker och skriker tills han skriker slut på sig själv, säger hon i ”Mitt i livet”.

Hotar att anmäla Zytomierska

Efter att podcastavsnittet släpptes på fredagsmorgonen har föräldrar rasat på Facebook och hotar nu att anmäla Katrin Zytomierska till socialtjänsten.

”Jag hoppas att fler ringer in och anmäler och att socialtjänsten inte låter henne avfärda det med ett skratt och ett ’jag skojade bara”, skriver en person.

Flera tycker att Zytomierskas går över gränsen för vad som är acceptabelt:

”Jag fattar att som förälder går topplocket ibland och i konflikter är man inte alltid ett föredöme, men detta var långt över gränsen enligt min mening”, skriver en person på Facebook.

Katrin: ”Ingen grund för oro”

Katrin Zytomierska slår tillbaka mot kritiken.

– Om man känner till mig ens pyttepyttelite så vet man att jag pratar mer än vad jag gör saker. Jag förstår att det kan låta hårdare än vad det är när jag säger i podden att jag låser ut honom på balkongen. Men jag ställer ut honom, jag tittar genom fönsterrutan, jag öppnar dörren. Det finns absolut ingen grund för oro här, men människor älskar ju att hålla på så där, säger hon när Nöjesbladet når henne över telefon och för fram kritiken.

Hon är inte orolig över en eventuell orosanmälan.

– De får väl göra en utredning om de på nåt sätt misstänker att jag behandlar mitt barn som man inte ska. Jag känner inte minsta oro för att jag gör nånting som inte är bra för mina barn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Kristin Kaspersen: ”Det är vackert att åldras”

ÄMNEN I ARTIKELN

Katrin Zytomierska

Barn & unga