Kanye West höll sitt första kampanjmöte

Presidentkandidaten föll i tårar: ”Jag dödade nästan min dotter”

Är presidentkampanjen genuin – eller ett pr-trick för att sälja kommande skivan?

Iförd säkerhetsväst och med ”2020” rakat på huvudet höll Kanye West, 43, sitt första kampanjmöte i natt.

Där lanserade han sitt nya parti, ”Birthday party”, och föll i tårar flera gånger.

I veckan kom uppgifter om att Kanye West ställer in sin presidentkampanj. Men på söndagen höll artisten trots allt sitt första kampanjmöte, i North Charleston i delstaten South Carolina.

Under mötet, som hölls i en konferenssal med inbjuden publik men utan mikrofoner, svarade West på frågor och hamnade i flera känslosamma utläggningar i ämnen som abort och sin mammas död efter en misslyckad skönhetsoperation 2007.

Kanye West på sitt första kampanjmöte.
Kanye West på sitt första kampanjmöte.

En gråtande Kanye West berättade att hans föräldrar var nära att abortera honom, skriver BBC News. Dessutom antydde han att han försökt övertala sin fru, Kim Kardashian West, att avsluta parets första graviditet.

– Jag dödade nästan min dotter... Även om min fru skulle skilja sig från mig efter det här talet, så satte hon ändå North till världen, även när jag inte ville det.

Han tillade dock att abort bör vara lagligt, men att mödrar bör få ekonomiskt stöd – ”alla som har en bebis ska få en miljon dollar”.

Kritik mot frihetskämpe

Wests ord om den legendariska slaverimotståndaren Harriet Tubman möttes av missnöjda grymtningar i publiken, skriver BBC.

– Harriet Tubman gjorde egentligen aldrig slavarna fria, de tvingades i stället bara arbeta för andra vita människor.

Källor har uppgett för TMZ att Kanye West är i en svår manisk period i sin bipolära sjukdom, och att hans nära och kära är oroliga över hur det har påverkat hans beslutfattande och uttalanden.

Det är ännu oklart om Wests kandidatur kommer att godkännas. Han har nämligen missat sista datumet för att anmäla sig som kandidat i höstens presidentval i flertalet delstater.

Under gårdagen uppmanade han på Twitter väljare i South Carolina att skriva dit hans namn på valsedeln. Men enligt ABC News godkänner inte delstaten den typen av röster.

Vunnit 21 Grammys

Kanye West är gift med tv-stjärnan Kim Kardashian West, 39, sedan 2014. Tillsammans har de barnen North, Chicago, Psalm och Saint.

Under sin karriär har han vunnit 21 Grammys, musikvärldens mest prestigefyllda pris, och är därmed en av de med flest Grammys-vinster i historien. Han har varit nominerad 69 gånger.

Publisert:

LÄS VIDARE