Författarens ilska mot Malou von Sivers

Siduri Poli: När jag såg inslaget började jag gråta

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Författaren Siduri Poli rasar mot Malou von Sivers och TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Hon hade bjudits in för att prata om sin nya bok – men får plötsligt frågor om dödsskjutningen av en 12-årig flicka.

”Malou von Sivers måste ändå få pris för årtiondets mest långsökta koppling: ’Du är från Botkyrka, så vad tycker du om skjutningarna?”, skriver hon på Instagram.

Siduri Poli och Malou von Sivers i ”Nyhetsmorgon”.
Foto: TV4
Siduri Poli och Malou von Sivers i ”Nyhetsmorgon”.

Siduri Poli riktar skarp kritik mot Malou von Sivers och TV4:s ”Nyhetsmorgon” efter sin medverkan i söndagens sändning dit hon bjudits in för att prata om sin bok ”Hur du lyckas i en vit värld”.

På Instagram har författaren och entreprenören först lagt upp bilder från ”Nyhetsmorgons” studio och frågar sina följare om någon sett den direktsända intervjun, men efter att hon själv sett inslaget i efterhand ilsknar hon till. I ett nytt inlägg skriver hon:

”Det fucking räcker. Ironin när jag blir bjuden till ’Nyhetsmorgon’ för att prata om min debutbok som bland annat handlar om att oavsett vad vi gör så måste vi dras in i medias alarmistiska rubriker, bara för att rubrikerna berör kroppar som våra och orter vi kommer ifrån”.

Foto: Peter Knutson/TV4
Malou von Sivers.

”Började gråta”

Den åtta minuter långa intervjun i TV4:s ”Nyhetsmorgon” inleds med bilder från brottsplatsen där en 12-årig flicka sköts till döds i Botkyrka och programledaren Malou von Sivers börjar med att fråga om den tragiska händelsen.

”När jag såg inslaget började jag gråta. Hade suttit uppe hela natten för att plugga svar på frågor (om boken!), välja outfits och hantera stressen av att ens vara med i live-TV framför 1,6 miljoner tittare. För att sedan inte ens få prata om en bok jag slitit med i ett helt år”, skriver Siduri Poli i ännu ett inlägg på sin Instagram.

Hon tackar också för det stöd som hon fått efter ha gått ut med sin kritik mot TV4 och Malou von Sivers.

”All kärlek ni har gett mig är bortom denna (vita) värld. Tack så mycket för alla dm:s, kommentarer, delningar. Ni förstår inte hur det har stärkt mig. Vad vartenda ord ni skrivit har påverkar mig. Gjort mig ännu mer motiverad. Tårarna är nu torkade. Fighten fortsätter”, skriver hon.

Malou: ”Självklart för mig”

Aftonbladet har sökt Malou von Sivers. Hon hälsar via TV4:s pressavdelning att hon blev förvånad när hon läste Siduri Polis inlägg på Instagram:

– Vi talade med varandra efteråt och Siduri sa då att hon tyckte att intervjun blev väldigt bra. Jag tycker boken är viktig som visar på bra vägar och strategier för att ta sig fram i samhället. Jag sympatiserar med det hon skriver i boken, säger hon.

Hon ser inget konstigt i att hon inledde med frågor om dödsskjutningen.

– Det kändes självklart för mig som samhällsjournalist att ställa två inledande frågor om den tragiska händelsen när en 12- årig flicka sköts ihjäl i Botkyrka. Siduri har positiva erfarenheter från Botkyrka och boken är en kontrast och visar upp en annan bild, positiv och hoppfull. Det kändes bra att visa upp en nyanserad bild. Redaktionen hade även talat med henne om detta innan, säger Malou von Sivers.

Aftonbladet har sökt Siduri Poli.

Publicerad:

LÄS VIDARE