”Let’s dance”-pressen: Sover bara 3 timmar

avAlice Göransson

Linnéa Claeson.

Linnéa Claeson hyllas vecka efter vecka i ”Let’s dance”.

Men framgången har ett pris.

– Det blir mer träning än återhämtning, säger hon.

Det är ett hektiskt schema i ”Let’s dance”. Handbollstjärnan Linnéa Claeson, 27, får inte många timmars sömn. Hon berättar att de tränar två gånger om dagen varje dag.

– Jag måste sova lite mer. Det blir mer träning än återhämtning, säger hon.

Tränar trots sömnbrist

Hur många timmar brukar du sova?

– Det beror på hur mycket jag jobbar vid sidan om. Ibland måste jag sitta uppe och skriva under natten för att klara av jobbet, då blir det bara tre timmars sömn. Men jag är van vid att sova så lite. Jag pluggar juridik, jobbar och spelar handboll. Jag är van vid att inte ha ett liv, säger hon.

”Mycket blåmärken och blod”

Linnéa Claeson är inte helt obekant med den hårda träningen.

– Jag och Jakob tränar väldigt mycket men vi är även båda två elitidrottare så det känns lite som att det är vår grej. Ibland är vi här i träningslokalen vid sex på morgonen och ibland ända fram tills midnatt, säger hon.

Hur har kroppen reagerat på all träning?

– Det har varit mycket blåmärken och blod. Fötterna är lite risiga med, det är skillnad på att träna i klackar och i handbollsskor, säger hon.

I veckans avsnitt tillägnade handbollstjärnan sin dans åt sin goda vän Hedi Fried, 94.

– Det är en extraordinär kvinna som jag vill att alla ska känna till efter att hon suttit i Auschwitz. Hon tillägnar sina sista år och sin sista kraft för att det ska bli mer kärlek och mer öppenhet i samhället, säger Linnéa Claeson.

ARTIKELN HANDLAR OM