Här dyker Bachelor-Klara upp i Sveriges Mästerkock

Byter ut dejting mot matlaging

Mindre dejting och mer matlagning.

Klara Lind, känd från Bachelor, gör nu entré som en av deltagarna i programmet ”Sveriges Mästerkock”.

– Jag har ju tittat varje år och känt att ’det där kan jag göra bättre’, säger hon till Nöjesbladet.

Klara Lind, 28, som deltog i den första svenska säsongen av tv-programmet ”Bachelor”, är tillbaka på tv igen.
Under hösten har tittarna kunnat se henne som kommentator till Bachelor säsong två.

Nu har hon däremot skiftat fokus och gått från dejtingliv till matlagning i rutan. Under onsdagen gör hon entré som en av de som söker in till årets säsong av ”Sveriges Mästerkock”.

– Det har ju varit min dröm i flera år att få vara med och söka. Men jag har inte vågat innan. Sedan krockade det ju med bachelor. Men nu kände jag att nu ska jag söka, säger hon till Nöjesbladet.

Vill visa sin ödmjuka sida

I ”Sveriges Mästerkock” hoppas Klara på att få visa upp en annan sida av sig själv, berättar hon.
– Det är ju verkligen två hela olika program även om jag tror att det är nästan samma publik. Nu får jag visa den mer riktiga sidan. Självklart är ’Bachelor-Klara’ jag också. Men det har nästan blivit mer som en karaktär. Här får man se mitt ödmjuka jag.

Det är på audition i Stockholm som Klara möter matlagninsjuryn bestående av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing.

Den Klara är mest rädd för i juryn är Mischa Billing.

– Jaghar ju känt till henne innan i och med att jag jobbat på restaurang tidigare. Mischa är ju liksom gud när det handlar om dryck. För mig var det nervöst att jag skulle in och försöka imponera på henne. Hon är bara fantastisk.

”Det där kan jag göra bättre”

Klaras plan är att bjuda juryn på het papayasallad med ’crispy pork’, tillagat på ett eget vis. En rätt som serveras i ett salladsblad och ska ätas utan bestick, med händerna.

Hon tror själv att hon har goda chanser i programmet.
– Jag tror ju på mig själv utan att vara stöddig. Det måsteman nog göra. Jag har ju tittat varje år och känt att ’det där kan jag göra bättre’. Det var det som fick mig att söka. Det är pirrigt och nervöst men jag hoppas att det går vägen, säger hon.

Sveriges Mästerkock har premiär onsdagen den 11 januari klockan 20:00 på TV4.

Publisert: