Book opererar brösten – i tv

avSandra Wejbro, Ylva Niklasson

NÖJE

Anna i ”Plastikkirurgerna”: Jag är stolt att jag vågade blotta mig

Anna Book tycker att det är jobbigt att se programmet. "Jag var inte där för att fixa brösten utan för att operera mina överarmar som jag hatar", säger hon. Foto: TV4 PLUS

Hon rasade 43 kilo. Då valde Anna Book att plastikoperera sig i TV 4 Plus.

Sångerskan är nöjd med resultatet – men besviken på programmets närgångna bilder.

– Det känns orättvist att det blir så mycket fokus på brösten, säger hon.

Foto: OSKAR KULLANDER

I kväll sänds första avsnittet av TV 4 Plus serie ”Plastikkirurgerna”. Där opererar Anna Book, 39, bort överskottshud på armarna och lyfter och förstorar sina bröst.

Operationerna skildras in i minsta detalj. Anna Book är nu kritisk till mängden närgångna bröstbilder i programmet.

– Programmet är jättebra klippt och har ett jättebra budskap, men det blev som jag befarade. Dom visar mina bröst hela tiden. Det är vansinnigt jobbigt att se programmet, säger hon.

Hatar överarmarna

Hon berättar att hon lidit i 18 år över utseendet på sina armar.

– Jag var inte där för att fixa brösten utan för att operera mina överarmar som jag hatar.

Tora Heckscher, exekutiv producent för ”Plastikkirurgerna”, menar att det var viktigt att vara öppen med alla kirurgiska processer och att man därför valde att visa bröst ”utan några sexuella anspelningar”.

– Det hade varit konstigt att göra undantag för Anna, säger hon.

Heckscher tycker inte att de har fokuserat för mycket på Books bröst. I programmet berättar sångerskan själv om de fula ärr som uppstod efter en bröstförminskning för 20 år sedan – och att bysten på senare år börjat krympa och hänga som ”hundöron”.

– Jag har alltid haft stora bröst. Det är lite av min identitet på något sätt som också försvinner, säger hon i programmet.

Resultatet är Anna Book nöjd med.

– Jag är stolt att jag vågar blotta mig som jag gör i programmet för hela Sverige, det är jävligt modigt. Många vänner och kollegor har gjort plastikoperationer, men de vågar inte stå för det. Det gör jag.

”Självupptagen sopa”

Samtidigt blir Anna Book upprörd över vissa kommentarer om hennes radikala viktminskning, till exempel från tv-profilen Katrin Zytomierska.

– Jag har inte fettsugit mig till min nya kropp, jag har tränat som en galning. Att säga att det är fettsugning är att slå mig i ansiktet. Fettsuger gör man inte för viktminskning, utan för omformning. Katrin är en inkompetent självupptagen sopa som säger något annat.