”Tingaliin”-Dj Trexx gör låt om EU-val

Av: Klas Granström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska få folk att rösta.

Michael Lindgren som Dj Trexx i Melodifestivalen.
Michael Lindgren som Dj Trexx i Melodifestivalen.

Dj Trexx gör comeback – med en singel om EU-valet.

Samtidigt har det ryska skivbolaget ändrat sig och vill inte längre lansera ”Tingaliin” i Ryssland.

– Hela grejen blev för politisk känslig, säger Michael Lindgren från Grotesco.

Dj Trexx, alias Michael Lindgren från humorgänget Grotesco, slog igenom som huvudfigur i ryss-technoversionen ”Tingaliin” (Russian base-lovers remix”) under Melodifestivalens final i Globen.

Nu är det dags för uppföljaren – och när Michael Lindgren åter väcker liv i humorkaraktären Dj Trexx skivkarrär gör han det med en uppmaning.

– Jag vill använda Trexx berömmelse till något bra. Jag har sett rapporterna om att så få unga ens vet att det är EU-val och då ville jag göra något som kanske kan få fler att rösta.

Krav på annan text

Låten är även den en eurodiscopärla, ”A union of peace, love and bass”. Den släpps den närmaste veckan via The pirate bay. En video finns också snart klar – och den bygger på samma idé som gjorde numret stort i Globen, rysk armékör och dansare.

Redan den 4 maj kunde Nöjesbladet avslöja att ryska Sony ville släppa Grotescos och Dj Trexx:s succélåt. Men från ryskt håll krävdes att textraden om Lenin och Putin skulle ändras. Nu har planerna på lansering i öst spruckit.

– Vi sa att vi inte ville ändra texten, då drog de sig tillbaka. I och med att det blev diskussioner kring allt så tror jag att hela grejen blev för politisk känslig, de trodde väl inte att det skulle funka, säger Michael Lindgren.

Publicerad: