Sommarens hetaste hår

Hotta upp sommarhåret med en slarvig knut, en söt gretchen-fläta eller varför inte en äkta stjärnfrisyr med svallande Hollywoodlockar? Kropp & Hälsas stylist Anna Göransson räddar dig från klibbiga bad hair days och lär dig att göra sommarens tre hetaste frisyrer.

Sommarhåret ska vara lätt och fräscht – gärna utan att påverkas av den klibbiga hettan som ofta får hårtestarna att klibba fast mot hjässan. Precis som tidigare år är det långa håret i fokus – en frisyr som knappast är enkel att hålla snygg under den varma årstiden.

Kort är tillbaka

Då kanske trösten är att i sommar är de korta, enkla frisyrerna tillbaks, gärna klippta strax under örat i en lättsam bob med olika etapper för en sexig och ”ovårdad” look.

Lägg till lite ljusa blonda slingor för den extra somriga känslan.

Även pojkklippningen är het och syns på många kändisar, bland annat schlagerstjärnan Linda Bengtzing. Hästsvansen är helt okej i sommar – på såväl män som kvinnor, antingen på ett slarvigt, enkelt sätt, eller där man arbetar med mer höjd på hjässan, för en festligare look.

För den som vågar håller också luggen fortfarande ställningarna och gör sig bäst på runda eller kantigare ansikten med höga kindkotor och är särskilt sofistikerad och elegant klippt strax över ögonbrynen.

Men för den som inte vill klippa till en trendfrisyr kan en snygg och enkel uppsättning göra susen – här har du tre av sommarens finaste frisyrer. n

FOTO MIKAEL GUSTAVSEN

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN