Mode

Svenska kläder passar inte en prinsessa!

Av: 

Robert Triches

NÖJE

Victoria sågar våra designers

”DET ÄR KUL MED MODE” Kronprinsessan är i den brittiska huvudstaden för att pusha för utställningen ”Swedish fashion – exploring a new identity” som pågår på London fashion and textile museum fram till den 17 maj.
”DET ÄR KUL MED MODE” Kronprinsessan är i den brittiska huvudstaden för att pusha för utställningen ”Swedish fashion – exploring a new identity” som pågår på London fashion and textile museum fram till den 17 maj.

LONDON. Kronprinsessan Victoria skulle gärna bära svenska kläder oftare – om det fanns några som passade henne.

– Jag tycker man borde ordna det åt mig, säger hon med ett skratt.

Kronprinsessan är i London för att skapa intresse kring svenska kläder och designers, lagom till Londons modevecka som hålls senare i februari.

”Jag kan inte ha vad som helst”

I går deltog kronprinsessan i en paneldiskussion om svensk design och där avslöjade hon – med en gnutta humor – vad som ändå framstår som en bister verklighet.

– Jag bär svenska kläder så ofta som jag kan. Men när jag är ute i officiella sammanhang så finns det helt enkelt inget svenskt som passar. Jag kan inte komma med vilken utstyrsel som helst när jag arbetar, säger hon.

Det har ofta sagts att Victoria är helt ointresserad av mode och att det är lillasyster Madeleine som är familjens modeprinsessa. Någon sanning ligger det väl kanske i det, men:

– Jag tycker det är kul med mode och att det finns så många kreativa designers, säger Victoria uppriktigt. Och det är min plikt att stötta svenska designers och den svenska modeindustrin så gott jag kan. Men även om jag tycker det är kul att titta på haute couture, så är det inget som jag någonsin skulle ha på mig själv.

”De får tänka lite mer på mig”

Och trots att prinsessan under torsdagens invigning visade upp sig i en lila kreation av Anna Holtblad, passar sig inte det typiskt svenska i alla officiella sammanhang:

– Nej. Men jag tycker att de (svenska designers) borde tänka lite mer på mig och ordna kläder åt mig, säger kronprinsessan med ett skratt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp din julmat i god tid och få 200kr rabatt på första köpet med koden "NY200" - klicka här!

Mat.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode