Fuska dig fräsch och sommarfin!

Lata tjejers ultimata guide

Stora ambitioner men ingen diciplin?

Sofis mode visar hur du tar genvägen till en välformad strandkropp – utan att träna!

1. Spreja dig slankare med BUS

En fräsch solbränna får dig inte bara att känna dig snyggare – undersökningar har visat att den också att ger dig ett smalare intryck eftersom den mörka färgen absorberarmer ljus.

Det är inte bara goda gener som gett Gisele Bündchen hennes form. Ibland tar hon också hjälp av brun utan sol-sprej för att tona fram musklerna.
Det är inte bara goda gener som gett Gisele Bündchen hennes form. Ibland tar hon också hjälp av brun utan sol-sprej för att tona fram musklerna.

Med rätt teknik kan du till och med trolla fram muskler med en helt vanlig brun utan sol-sprej. Hemligheten är att beställa en så kallad ”airbrush tanning”, där du blir manuellt sprejad av en utbildad skönhetsterapeut.

Genom att spreja fram skuggor kan en skicklig terapeut trolla fram en såväl tränad mage som defi nierade lårmuskler.

Victoria Silvstedt och Gisele Büdchen uppges vara stora fans av behandlingen och gör den ofta inför en bikinifotografering.

Appliceringen tar cirka 20 minuter och resultatet varar i fem till sju dagar.

2. Skaka fram musklerna

Vibrationsträning på en så kallad powerplate är den ultimata träningsformen för den stressade citytjejen. Förutom att träningen bara tar en

kvart av din lunchrast, slipper du oroa dig för att svettas och förstöra makeupen.

Inte konstigt att Madonna och Sienna Miller har sina egna plattor hemma!

När du ställer dig på plattan uppges den aktivera dina muskler till 90 procent.

En minut på maskinen ett 20-tal vanliga benböj.

Lägger du dig på golvet och sträcker armarna mot plattan får du en träning som motsvarar ett gäng hårda armhävningrar.

Vibrationsplattan har också bevisad effekt på konditionen då den ökar pulsen med cirka 30 slag i minuten – vilket motsvarar en rask promenad.

En platta går loss på 10 000 kronor och uppåt – men det går lika bra att gå till speciella powerplatestudior där man kan träna för normala gympriser.

Mer information finns på www. powerplate.se

3. Skulptera formen

Nu kan du få en tonad kropp – med massage! Metoden kallas LPG-massage och innebär att dina former skulpteras fram med hjälp av en maskin som består av två motoriserade rullar som arbetar ihop med ett undertryck.

Genom den djupgående massagen öppnas blod- och lymfkärl upp och cirkulationen kommer igång rejält. Slaggprodukter och gifter dräneras ut och fettcellerna försätts i lipolys, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi och minskar i volym.

För att uppnå bäst resultat krävs ungefär 14 behandlingar inom loppet av sex veckor, där varje behandling tar cirka 35 minuter. Behandlingen kostar cirka 700 kronor per gång.

4. Bränn med ljus

Ja det går! Med infraröd värmeterapi kan du praktiskt taget smälta fett utan att röra en fena.

Behandlingen går ut på att infraröda strålar penetrerar kroppen på fyra centimeters djup i något som kan liknas vid ett varmt solarium.

Under en haltvimmes vila förbränner du upp emot 900 kalorier, vilket motsvarar nära en ocn en halv timmes jogging.

Ljuset sägs också vara bra urmånga hälsosynpunkter, samt effektivt mot celluliter. Behandlingen kostar cirka 300 kronor per gång och finns bland annat på Sensei i Stockholm och flera andra ställen runtom i landet. Läs mer på www.senseiscandinavia.se

5. Glöm inte skönhetssömnen

Kan en viktnedgång vara så skönt som en extra timme i sängen på morgonen?

Javisst! Undersökningar visar nämligen att två timmars extra sömn per natt kan bidra till en slankare figur.

Mycket sömn ökar förbränningen. Penélope Cruz föredrar att få sova 15 timmar per natt.
Mycket sömn ökar förbränningen. Penélope Cruz föredrar att få sova 15 timmar per natt.

När vi sover utsöndras stora mängder av kroppens tillväxthormon, vilket ökar förbränningen.

För lite sömn frigör dessutom stresshormonet kortisol, som har en aptitretande funktion. Paris Hilton, som aldrig stiger upp före klockan elva på förmiddagen, hyllar detta smalknep liksom Penélope Cruz som kräver hela 15 timmars sömn per natt.

– Sömn är det absolut bästa lycko- och skönhetsknepet som finns, det hjälper verkligen till att skapa den kropp som man vill ha, säger hon till Daily Mail.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN