Träffades av en kokosnöt

"Färjan"-Håkan vårdas i Thailand: Det sa bara pang

Kokosnöten träffade Håkan Hallin i pannan. ”Hade det varit en direktträff hade jag svimmat”, säger han. Efter olyckan sågades nötterna ner. Denna bil är ett montage.
Kokosnöten träffade Håkan Hallin i pannan. ”Hade det varit en direktträff hade jag svimmat”, säger han. Efter olyckan sågades nötterna ner. Denna bil är ett montage.

”Färjan”-Håkan Hallin lurade döden.

Under inspelningen av sin nya tv-show träffades han av en fallande kokosnöt.

– Det bara small till i skallen, säger han till Nöjesbladet.

Håkan fick en ordentlig bula.
Håkan fick en ordentlig bula.

Håkan Hallin, 41, bor numera i Thailand där han spelar in det kommande tv-programmet ”Håkans bar”. Ett filmteam följer hans arbete med att starta upp och driva en bar på Patong ­Beach på ön Phuket.

Nyligen satt han och gick igenom lite papper, helt ovetandes om de livsfarliga nötterna som dinglade 20 meter ovanför. Helt plötsligt smällde det till. Nöten träffade Håkan mitt i pannan.

– Pang! sa det. ”Det är ­inte sant, en kokosnöt i huvudet” tänkte jag, säger han till Nöjesbladet.

Hålls under uppsikt

Det blev en rejäl bula där nöten träffade den rikskände bartendern. Han uppsökte vård och fick ett kylbandage lindat runt huvudet. En thailändsk värk­tablett senare mår tv-profilen under omständigheterna bra.

– Jag har sagt till personalen att om jag blir snurrig måste jag åka till sjukhuset, säger han.

Den övriga personalen och medlemmar ur tv-produktionen håller Håkan under uppsikt och ser till att han är okej.

– Hade det varit en direktträff hade jag svimmat, men det tog mer på sidan, säger Håkan.

Kokosnöt kan döda

Efter olyckan såg lokalbefolkningen till att undanröja faran genom att klättra 20 meter upp i palmen och såga ner de farliga nötterna.

En fallande kokosnöt kan döda en människa. Håkan hade tur i oturen, nöten som träffade honom var ­inte mycket större än en tennisboll. Kokosnötter kan bli upp till 3 kilo tunga. Om en fullstor kokosnöt träffat honom är risken stor att Sverige hade varit en doku­såpafavorit fattigare.

Jobbar hårt

Det är mycket jobb med baren, men förhoppningsvis ska olyckan inte sätta några käppar i hjulen för Håkan.

– I ”Färjan” jobbade jag 10 timmar i baren. Här är det så ­mycket jobb utöver barjobbet. Det är allt från att beställa skyltar och t-shirts, till flyers och att boka dj:s.

Publisert: