Tommy Körberg fyller 70 år – firar på scenen

Jubilaren: ”Jag kommer ju sjunga tills jag stupar”

Tommy Körberg firar sin 70-årsdag med en spelning.
I kväll ställer han sig på scenen i Varberg istället för att ställa till med fest.
– Nej, det är inte min melodi. När jag fyllde 60 stod jag och smygrökte med Meryl Streep på en balkong, säger han.

Tommy Körberg fyller 70 år, men vill inte ställa till med fest.

– Jag kommer ju sjunga tills jag stupar så jag står på scenen så klart som jag gör varje år, säger han när Nöjesbladet når honom på telefonen för att önska honom grattis.

Men i publiken i Varberg, där han spelade igår kväll och kommer spela ikväll och i morgon, finns givetvis familj och vänner också.

– Det kommer folk och tjoar hoppas jag. Jag vet att det kommer vänner från när och fjärran. Min yngsta son kommer idag (läs: igår) och min äldsta till helgen. Min dotter är här med min fru. Sen i helgen blir det ledigt så då blir det lite firande. Vi är ju på Västkusten så det blir nog skaldjursfrossa eller havskräftor.

Firade med Meryl Streep

Men du ställer inte till med nån stor baluns?

– Nej, det är inte min melodi. Jag blir nervös av sånt. Såna här utrerade hyllningar med överraskningar som jag inte vet vad det är. Jag blir nervös när det är mycket folk. Förutom när jag står på scenen.

Han undvek stort firande även på 60-årsdagen.

– För tio år sen så var det trevligt för då var det premiären av ”Mamma Mia!”-filmen, så jag var där med Meryl Streep och alla dem. Jag stod där och smygrökte på balkongen med henne, det var roligt, säger han.

70 är ändå en aktningsvärd ålder och du har hunnit vara med om väldigt mycket. Har du någonsin funderat på att...

– Dö? säger han och skrattar högt.

– Det finns en fråga som alltid är så jävla dum att ställa, det är ”Sover du?”. Jag brukar alltid svara: ”Nej, jag tränar på att dö”.

Skjuter upp tanken på pension

Jag tänkte mer fråga om pension?

– Nej, det har jag skjutit upp. Så länge rösten och lusten finns kvar så tänker jag hålla på. Jag brukar snegla på Tony Bennett och tänka att ”Ja, för fan, det går nog bra”.

Tony Bennett fyller 92 i augusti och turnerar hela sommaren.

– Om inget sätter stopp för hälsan så. Man är som en gammal bil, man får hålla ordning på den och olja den ordentligt, säger han och skrattar.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Åh, det är en så svår fråga... Jo, jag önskar mig att få se Prag och Budapest. Det har jag på min bucketlist. Det är egendomligt att jag aldrig varit där och jag vet att det är två väldigt vackra kulturstäder. Och så önskar jag att Donald Trump inte ställer till det för mycket. Men det har han väl redan gjort, det kan nog inte bli värre.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN