Hemligheten bakom Kardashians kropp

NÖJE

Minus fem kilo på fem veckor testa Kims nya superworkout.

Fem kilo på bara två veckor — är det verkligen möjligt?

Jajamen. Testa kändisarnas senaste superworkout och kom i form lika snabbt som Kim Kardashian!

Foto: Glass och snabbmat på New Yorks gator gjorde att Kim Kardashian gick upp fem kilo. Men med en särskild bootcamp-träning kom hon i form igen på bara två veckor.

Det svåraste med att träna och äta bra är inte att komma igång, det är att hålla ut. Både för oss vanliga dödliga och för Hollywoods kändisgrädda.

Realitystjärnan Kim Kardashian, 30, gick till exempel upp fem kilo på två månader under inspelningen av tv-serien ”Kourtney and Kim take New York”.

– Eftersom vi spelade in hela tiden hade vi aldrig tid att leta efter nyttig mat utan var tvungna att slänga i oss första bästa snabbmat på gatan, berättar hon för tidningen Life & Style.

Snabbt resultat

När inspelningen var klar ville hon hitta matchvikten igen, och det snabbt. Hon tog hjälp av det som kallats Hollywoods bäst bevarade fitnesshemlighet: Barrys bootcamp. Det är namnet på en träningskedja med bootcamp-inspirerade pass som varvar intervallträning på löpband med klassisk styrketräning. Resultaten är så snabba att kändisar som Jennifer Lopez, Jessica Alba och ”Biggest Loser”-coachen Jillian Michaels har övergett sina personliga tränare för att delta på passen.

För Kim Kardashian räckte det med två veckor för att tappa de fem kilo hon lagt på sig.

– Det är som tortyr, samtidigt som det är fantastiskt. Jag ser direkt skillnad på min kropp när jag går dit, berättar hon för Life & Style.

Tränar hela kroppen

Enligt chefstränaren Joey Gonzalez kan du bränna upp till 1?000 kalorier i timmen om du tränar efter Barrys bootcamps metod.

– Det som gör träningen så effektiv är att vi i varje pass kombinerar 30 minuters intervallträning på löpbandet med 30 minuters styrketräning på golvet, säger han till Sofis mode.

– Under veckans fem vardagar går vi igenom en muskelgrupp per pass, till exempel rumpan på måndag, armar på tisdag och så vidare – vilket gör att du tränat igenom hela kroppen ordentligt när veckan är slut.

På vilket sätt är träningen som ett bootcamp?

– Det är inget klassiskt bootcamp när du är ute och springer i kamouflagekläder i skogen. Däremot får våra tränare dig att pusha dig själv till ditt allra yttersta och anstränga dig mer än du tror du klarar. Vi delar in alla i två grupper, som får alternera mellan att springa på löpbandet och styrketräna tillsammans. Det skapar en peppande gemenskap i gruppen. Och det spelar ingen roll om det är Kim Kardashian eller Jessica Alba som är med, det är samma tuffa upplägg för alla, säger Joey Gonzalez.

– Dessutom har vi alltid på modern dansmusik på full volym och en lite dimmad belysning. Det gör att alla känner sig lite sexigare när de tränar, fortsätter han.

Hur snabbt kan man räkna med att se resultat?

– Det beror såklart på ditt utgångsläge. När jag tränar mina kändiskunder som snabbt vill komma i form inför en plåtning eller filmscen brukar vi räkna med två veckor, men då ska man komma ihåg att de ofta har en väldigt bra grundform. Är du helt otränad får du räkna med att det tar en till två månader att bli riktigt trimmad.

Julia Klingener

-

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode