Stjärnan tynar bort

NÖJE

Robin Gibb från Bee Gees lider av samma sjukdom som tog tvillingbroderns liv

1 av 12 | Foto: KRAFTIGA MAGSMÄRTOR Robin Gibb, en av de tre bröderna i supergruppen Bee Gees, har tidigare opererat bort delar av tarmen. Nu verkar sjukdomen ha återvänt. ”Det är oroande”, säger hans manager.

HOLLYWOOD. Här är bilderna som chockar Bee Gees fans.

Robin Gibb lider av samma sjukdom som för åtta år sedan kostade hans tvillingbror Maurice livet.

Men trots att 61-åringen är på väg att tyna bort vägrar han sluta jobba.

Tidigare den här månaden låg sångaren på sjukhus i fyra dagar med en inflammation i tarmen.

I förrgår var han tillbaka och medverkade i britten Alan Titchmarshs show.

Robin Gibb var där för att lansera en låt och nämnde inget om sin hälsokris.

I stället använde han delar av tv-tiden åt att be om ursäkt för att ha missat sitt planerade möte med premiärminister David Cameron tidigare samma dag.

– Robin mår inte bra. Han kände sig inte tillräckligt frisk för att träffa Cameron, säger en källa till Daily Mail.

”Vi kan bara hoppas”

Den 13 oktober fördes multi­miljonären Robin Gibb akut till Radcliffe-sjukhuset i Oxford. Han hade då drabbats av kraftiga magsmärtor.

– Det här är det som knäckte hans bror Maurice. Men det som skiljer är att Maurices åkomma lämnades obehandlad under en lång tid och det har inte Robins gjort, sa sångarens manager Michael Eaton.

Robin Gibb skrevs ut förra veckan, fast besluten att återvända till arbetet med sin nya välgörenhetssingel ”I got a message to you”.

Men när han anlände till tv-studion stod det klart att sjukdomen tagit mycket hårt. Robin Gibb har rasat i vikt och är i dag en skugga av sitt forna jag.

– Det är klart att det här är oroande, säger hans manager. Vi oroar oss för att det ska återvända. Men Robin är fast besluten att bli bättre, vi kan bara hoppas att det går bra.

Livshotande

Det är andra gången som Robin Gibb drabbas av kraftiga magsmärtor. I fjol tvingades han bryta en konsert i Belgien och föras till sjukhus. Då opererades delar av tarmen bort.

Ingreppet räddade hans liv.

– Hade han inte opererats hade han dött inom två timmar, uppgav läkarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!